Film
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 8 glasov Ocenite to novico!
Giuliano Gemma je imel za seboj slikovito kariero in je dosegel častitljivo starost, a je bil tudi on, kot pred njim že mnogi zvezdniki, žrtev prometne nesreče.

Dodaj v

V nesreči je umrl zvezdnik špageti vesternov

Umrl je Giuliano Gemma
2. oktober 2013 ob 14:18,
zadnji poseg: 2. oktober 2013 ob 14:26
Rim - MMC RTV SLO

Za posledicami prometne nesreče je v bolnišnici v mestu Civitalvecchia umrl italijanski igralec Giuliano Gemma, ki je v 60. in 70. letih minulega stoletja zaslovel z vlogami v špageti vesternih. Star je bil 75 let.

Igralec je bil v torek zvečer soudeležen v čelnem trčenju v Cerveteriju v bližini Rima, kjer je živel. Poškodovana sta bila tudi igralčev sin, ki je bil sopotnik v avtomobilu, in voznik drugega avtomobila, vendar nista v kritičnem stanju, poročajo tuje tiskovne agencije.

Gemma je po majhnih vlogah v zgodovinskih filmih, kot sta bila Ben Hur ali Angelika (Angelique, marquise des anges), v 60. letih minulega stoletja po preboju s filmom Adios gringo postal eden najbolj priljubljenih in poznanih igralcev v špageti vesternih (v katerih je včasih nastopal tudi pod psevdonimom Montgomery Wood.); junak je bil, denimo, v filmih Ringo in njegova zlata pištola (Una pistola per Ringo), Preluknjani dolar (Un dollaro bucato) in Dnevi jeze (I giorni dell'ira). Prepoznaven je bil (tudi) po manjši brazgotini, ki jo je dobil, ko je pred njim eksplodirala bomba iz druge svetovne vojne, ki jo je kot otrok našel v travi).

V svoji karieri je nastopil ob številnih velikih imenih sedme umetnosti, denimo ob Kirku Douglasu, Riti Hayworth, Henryju Fondi, Klausu Kinskem, Liv Ullman, Philippu Noiretu, Catherine Deneuve, Ursuli Andress, Senti Berger, Claudii Cardinale in drugih. Leta 1976 je za svojo vlogo v filmu Tatarska puščava (Il deserto dei Tartari) dobil nagrado Davida di Donatella, italijanskega ekvivalenta oskarja.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
Modrijan6
# 02.10.2013 ob 14:51
Odšla je še ena filmske legenda - odličen italjanski filmski igralec Giuliano Gemma, videl sem ga več kavbojkah - vloge v vesternih so mu res bile pisane na kožo.....,morda bodo njemu v spomin na nacionalki zavrtetli kakšno kavbojko, se pustim presenetiti........
Hallenbeck
# 02.10.2013 ob 17:40
Legenda. Med mnogimi filmi v katerih je nastopal, se ga jaz najbolj spomnim kot stripovskega junaka Texa Willerja. Naj mu bo lahka zemlja.
ponudnik
# 02.10.2013 ob 16:54
Mar bi jezdu konja, namest da se je z avtom furu naokol :(
TeksViler
# 02.10.2013 ob 17:41
RIP
Kazalo