Film, v katerem je, tako kot v knjigi, pripovedovalka 16-letna Hazel, v kina prihaja 6. junija. Naslov je navdahnila vrstica iz Shakespearovega Julija Cezarja. Foto: Fox
Film, v katerem je, tako kot v knjigi, pripovedovalka 16-letna Hazel, v kina prihaja 6. junija. Naslov je navdahnila vrstica iz Shakespearovega Julija Cezarja. Foto: Fox

Nekaj prahu je pred kratkim dvignil že plakat za film, ki so ga pri Foxu opremili z glede na tematiko ne ravno uvidevnim geslom "One Sick Love Story" ("Res bolna ljubezenska zgodba"), nato pa je oboževalce knjige razburil še neuradni filmski napovednik, ki se je pojavil na spletu z resnično slabo kakovostjo videa. Zato so morali producenti pohiteti in so uradnega predstavili že v sredo. In ne na valentinovo, kot so načrtovali.

"Romeo in Julija za 21. stoletje"
Krive so zvezde je zgodba o Hazel in Gusu, najstnikih, obolelih za rakom, ki se zaljubita po srečanju v podporni skupini za rakave bolnike. Uspešnico Johna Greena (1977), ki je med najstniškimi in tudi malce starejšimi bralci po svetu dosegla že kultni status, je v slovenščino mojstrsko prelil Boštjan Gorenc.

Glavni vlogi Hazel Grace Lancaster, ki boleha za neozdravljivo obliko raka in se ne more oziroma ne sme ločiti od kisikove maske, in Augustusa Watersa - Gusa, nekdanjega košarkarja z amputirano nogo, ki zamaja njen že tako nestabilni svet, sta prevzela 22-letna Shailene Woodley, ki se je uveljavila z vlogo v Potomcih, in dokaj neznani Ansel Elgort (19). Režijo je prevzel Josh Boone (Stuck in Love), scenarij pa sta priredila Scott Neustadter in Michael H. Weber, soustvarjalca (500) Days of Summer in The Spectacular Now.

Oglejte si napovednik za romantično zgodbo o mladi ljubezni, ki so ji zaradi neizogibno tragične plati nekateri že prilepili oznako "Romeo in Julija za 21. stoletje".