V Sloveniji so indijski filmarji v enem letu in pol posneli že štiri filme in eno televizijsko serijo. Foto: YouTube
V Sloveniji so indijski filmarji v enem letu in pol posneli že štiri filme in eno televizijsko serijo. Foto: YouTube

V indijske kinematografe 18. septembra prihaja film Super Ranga. To je že četrti film bollywoodske produkcije, ki je bil posnet v Sloveniji. Pri nas so posnete predvsem pevske in plesne točke, ki so obvezen sestavni del indijskih filmov.

Glavno moško vlogo v filmu ima indijski zvezdnik Upendre, glavno žensko vlogo pa je odigrala mlada obetavna indijska igralka Khriti Kharbanda. Poleg zvezdniške igralske zasedbe je bilo med 25-člansko filmsko ekipo tudi nekaj drugih zvenečih imen iz indijskega filmskega sveta, kot so režiser Sadhu Kokila, direktor fotografije Ashok Kashyap in plesni koreograf Imran Sardhariya.

Za snemanje pesmi v Sloveniji so se odločili, ker so snemalno ekipo navdušile pokrajine Slovenije. Upendra je povedal, da je v Sloveniji kot v nebesih. Eden lepših prizorov je bil posnet na Bledu, snemali so tudi na Starem gradu Celje, v Piranu in Ljubljani.

Ker so Indijci znani po tem, da radi obiščejo kraje, ki jih spoznajo v filmih, je to odlična promocija za turizem. Tako je na primer Švica, kjer prav tako snemajo številne filmske prizore, postala zelo priljubljena destinacija za Indijce, ki med turističnimi delavci veljajo za dobre goste, želijo si luksuznih namestitev in zelo radi nakupujejo.