Vin Diesel je Hitre in drzne 8 napovedal za april 2017. Foto: EPA
Vin Diesel je Hitre in drzne 8 napovedal za april 2017. Foto: EPA

Na to se je zadnje tedne že namigovalo, a uradne potrditve ni bilo vse do zdaj, ko je na filmski konvenciji studia glavni igralec Vin Diesel razkril datum, ko bo luč sveta ugledalo osmo nadaljevanje - 17. april 2017.

"Naredili bomo najboljši film, kar ste ga kdaj videli," je samozavestno zatrdil.

Rekorde sicer podira že sedmi del filma - v kinematografih je samo v 17 dneh zaslužil več kot milijardo dolarjev in se s tem uvrstil na prvo mesto lestvice filmov, ki so najhitreje prislužili več kot milijardo dolarjev.

Zadnji del posvečen Paulu Walkerju
Sedmi film so poklonili pokojnemu Paulu Walkerju, ki je 30. novembra 2013 umrl v prometni nesreči. Nesreča se je zgodila malo pred koncem snemanja sedmega dela franšize Hitri in drzni. Film so vseeno uspešno končali, so pa igralci priznali, da je bilo po smrti slavnega igralca zelo težko delati.

Še posebej prizadet je bil Paulov dobri prijatelj Vin Diesel, ki je priznal, da se je bilo zelo težko vrniti na snemanje in da je bil film Hitri in drzni 7 najtežji film, kar jih je kdaj posnel. Pred mesecem dni pa se je razveselil rojstva hčerke, ki jo je poimenoval Pauline - da bo Paul za vedno ostal del njegovega sveta, kot je dejal.