"Chewie, doma sva," je kulten stavek, ki ga izgovori Han Solo (Harrison Ford). Foto:

Film je mejo milijardo dolarjev prebil v 12 dneh, s čimer je za en dan prehitel dozdajšnjega rekorderja, Jurski park. Za božični konec tedna je sedmi del franšize samo v ameriške blagajne prinesel 153,5 milijona dolarjev, kar je najboljši drugi konec tedna za kateri koli film doslej, potem ko je že v premiernem koncu tedna prehitel prej omenjeni Jurski svet, ki si je do zdaj lastil tudi ta rekord.

Skupno je film samo v ZDA doslej zaslužil že več kot 540 milijonov dolarjev, po vsem svetu pa se je številka že povzpela nad 1,1 milijarde dolarjev. Kot poročajo ameriški mediji, si film lasti vrsto rekordnih nazivov: od najdonosnejšega prvega konca tedna predvajanja, drugega konca tedna predvajanja, najdonosnejšega filma na božični dan, ponedeljek, torek in sredo, filma, ki je samo v enem dnevu zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev, pa seznama še ni konec.

Če se bo gibanje nadaljevalo, bo postal najdonosnejši film v zgodovini in s prvega mesta izrinil Avatarja Jamesa Camerona, ki je v blagajne prinesel 2,8 milijarde dolarjev zaslužka in je bil tudi najuspešnejši v ZDA (760,5 milijona dolarjev). Pri tem bo imel veliko vlogo "pohod" filma na Kitajskem. Čeprav začetek franšize sega v leto 1977 - to je leto dni po koncu kulturne revolucije in smrti Maa Cetunga - izvirne trilogije v kitajskih kinematografih namreč niso videli vse do letošnjega junija.

Padajo rekordi
V ZDA je bil doslej najdonosnejši film prej omenjeni Jurski park, ki je zaslužil 652,2 milijona dolarjev, skupno pa je po vsem svetu zaslužil 1,6 milijarde dolarjev. To je številka, ki jo bo Vojna zvezd gotovo zlahka presegla v nekaj tednih, postavlja pa se tudi vprašanje, ali bo končal vladavino kultnega filma E. T. Vesoljček, ki je bil leta 1982 na lestvici najbolj gledanih filmov kar 16 koncev tedna, od tega 15 zaporednih.