Harrison Ford se bo v sedmem delu
Harrison Ford se bo v sedmem delu "osrednje franšize", The Force Awakens, vrnil kot postarani Han Solo. Kdo ga bo igral v preddelu, pa še ni znano. Foto: YouTube
Harrison Ford je svoj antologijski lik nazadnje upodobil leta 1983, v Jedijevi vrnitvi.

Še nenaslovljeni film, ki tudi glavnega igralca seveda še nima, bo režirala "sanjska ekipa" Lego filma, Phil Lord in Christopher Miller, sicer pa je še v zelo zgodnji fazi predprodukcije. Okvirni datum premiere je trenutno 25. maj 2018. "To je prvi film, kar sva se jih kdaj lotila, ki se že od samega začetka zdi dobra ideja," sta režiserja zapisala v svojo izjavo za javnost. "Obljubiva, da si bova upala tvegati, da bodo gledalci dobili svežo izkušnjo in da bova zvesta služabnika likom, ki nama toliko pomenijo."

"To je za naju uresničenje sanj. Pa ne tiste vrste sanj, v katerih zamujaš v službo in so vse tvoje obleke narejene iz pudinga, pač pa sanje, v katerih lahko posnameš film z enimi od največjih filmskih likov v zgodovini, za franšizo, ki jo obožuješ še iz časov, ko niti nisi vedel, da imaš sanje."

So si izposodili Wesovo idejo?
Na idejo za samostojni film o Hanu Solu je pravzaprav prvi prišel, zanimivo, Wes Anderson. Že pred časom je v nekem intervjuju na temo režije filma za franšizo Vojna zvezd izjavil: "No, predstavljam si, da bi me prej ali slej zamenjali, ker nisem prepričan, da sem dovolj nadarjen za akcijske filme. Ampak vsaj dobro poznam like iz starih filmov. Mislim, da se ne bi slabo odrezal, če bi delal predzgodbo Hana Sola. To bi kar dobro opravil. Ampak mogoče bi bila boljša v obliki kratkega filma."

Rogue One in Solov film: streljanje in komedija?
Scenarij za novi film bosta pisala Lawrence Kasdan (Imperij vrača udarec, prihajajoči The Force Awakens) in njegov sin, Joe Kasdan. Prepričana sta, da bosta nova režiserja stari franšizi "odprla nova obzorja". "To sta dva izmed najbolj inteligentnih, duhovitih in izvirnih filmskih ustvarjalcev, kar jih je," sta izjavila, "in idealna izbira za predzgodbo Hana Sola, enega najbolj kul likov v galaksiji."

Film bo imel verjetneje lahkotnejši, humornejši ton od druge napovedane predzgodbe, Rogue One. Ta bo najbrž klasičen akcijski film o napadu na Zvezdo smrti.

Čudežna dečka Hollywooda
Tandem Lord & Miller je trenutno eden od najbolj iskanih v Hollywoodu: posnela bosta tretji film za franšizo Jump Street, pa ekranizirala DC-jevega superjunaka Flasha ter animirano različico Spider-Mana. Morda sta prav zaradi vseh teh projektov režijo Lego filma 2 pred kratkim predala Robu Schrabu, čeprav bosta pri projektu verjetno še naprej sodelovala kot producenta.