Finn, ki ga igra John Boyega, bo odvrgel uniformo stormtrooperja. Foto: IMDb
Finn, ki ga igra John Boyega, bo odvrgel uniformo stormtrooperja. Foto: IMDb
Daisy Ridley
Daisy Ridley igra Rey, domnevno hčerko Leie in Hana Sola. Foto: IMDb
Vojna zvezd
Tokratni zlobnež Kylo Ren (Adam Driver) je odločen končati, kar je nekoč začel Darth Vader. Foto: IMDb

Oboževalci so dočakali zadnji napovednik filma pred decembrsko premiero, takoj po objavi pa o njem tvitnili več kot 17.000-krat na minuto.

"Nič nam ne bo stalo na poti. Končal bom, kar si začel," slišimo izreči globok glas pod masko skritega Kyla Rena (Adam Driver) med nagovorom izmaličene maske antagonista prve trilogije Dartha Vaderja. V napovedniku filma, ki se ga opisuje kot enega najtežje pričakovanih nadaljevanj zadnjega desetletja, so oboževalci dočakali veterana franšize Harrisona Forda in Carrie Fisher kot Hana Sola in princeso Leio, pa tudi nova obraza Daisy Ridley in Johna Boyego.

YouTube je v prvih dvajsetih minutah po objavi napovednika naštel 220.000 ogledov, ponedeljkovo dvigovanje napetosti pa se je obrestovalo tudi pri predprodaji vstopnic. Zanimanje za ameriško premiero, napovedano za 18. decembra, je bilo tolikšno, da je stran prodajalca vstopnic Fandango začasno nehala delovati.

Serija, ki jo je po šestih epizodah iz vajeti spustil George Lucas, veliko odgovornost nadaljevanja njegove dediščine pa nase prevzel J. J. Abrams, nadaljuje tam, kjer se je končal zadnji del originalne trilogije, Vrnitev jedija, iz leta 1983.

Sila te kliče
Napovednik ostaja dovolj skrivnosten, da veliko več od že znanega ni mogoče izvleči. V središču je Rey (Daisy Ridley), za katero se šušlja, da bi lahko bila hči Leie in Hana Sola. Finn (John Boyega) je v svetu, kjer ni več ničesar, za kar bi se bilo vredno boriti, je stormtrooper na begu, ki ga očitano čaka spopad s strašnim Renom. Leia prigovarja Hana, naj se prepusti Sili, ki ga kliče.

Producenti Vojne zvezd so do zdaj številčni četici, ki sodi med najzvestejše oboževalce v filmski zgodovini, privoščili dva napovednika - lani 88-sekundni skok v sedmo epizodo, aprila pa sta se v dvominutnem videu prvič spet pojavila Han Solo in Chewbacca.

Prvič pod Disneyjevo taktirko
Franšiza, ki jo je leta 1977 v galaksijo poslal njen "oče" George Lucas, je odtlej s šestimi filmi nakopičila več kot 4,4 milijarde dolarjev. Epizoda VII s podnaslovom The Force Awakens (Zbujena sila) bo prvi v trilogije, ki nastaja v produkciji Disneyja, ki je tri leta nazaj franšizo odkupil od Lucasfilma.