Film je Scorsese opisal kot upodobitev bistva ameriškega pohlepa, kot dekonstrukcijo ameriških sanj. Sam je tudi priznal, da je film brutalen.
Film je Scorsese opisal kot upodobitev bistva ameriškega pohlepa, kot dekonstrukcijo ameriških sanj. Sam je tudi priznal, da je film brutalen. "Ogledal sem si ga z občinstvom in menim, da deluje. Ne vem, ali bo všeč vsem, verjetno ne. Ni narejen za 14-letnike," pravi. Foto: Imdb
Nekateri starejši člani ameriške filmske akademije so film raztrgali, saj je za njihov okus v njem preveč spolnosti in mamil. Foto: Imdb
Film je bil v ZDA opremljen z oznako "R", kar pomeni, da vsebuje kar nekaj prizorov spolnosti, se pa je z nekaj popravki v poprodukciji izognil najhujši cenzorski oznaki NC-17, kar bi močno omejilo njegov pohod po ameriških kinematografih. Foto: Imdb

Film so vse od začetka predvajanja številni postavljali v sam vrh tekme za kipce filmske akademije, a očitno starajoče se članstvo akademije ni pripravljeno na takšen film. Po predvajanju je ekipo s Scorsesejem in Leonardom DiCapriom na čelu napadel neimenovan scenarist in jim dejal, da bi jih moralo biti sram ter da je film gnusen.
Triurno mučenje
Tudi Hope Holiday, znana po vlogi v komediji Billyja Wilderja Apartma, je na svojem Facebooku namignila, da se s tem stališčem strinja več ljudi. "Danes je bilo na akademiji mučenje - Volk z Wall Streeta - tri ure mučenja, enako gnusno sranje znova in znova," je zapisala. Ob tem je dodala, da so filmu nekateri člani akademije vendarle ploskali.
Kot poroča The Guardian, so zaradi pretiranega prikazovanja spolnosti negotove tudi Scorsesejeve možnosti za oskarje.
Brutalen film, neprimeren za 14-letne mladostnike
Scorsese sam je dejal, da je film brutalen: "Ogledal sem si ga z občinstvom in menim, da deluje. Ne vem, ali bo všeč vsem, verjetno ne. Ni narejen za 14-letnike."
Film je bil v ZDA opremljen z oznako "R", kar pomeni, da vsebuje kar nekaj prizorov spolnosti, se pa je z nekaj popravki v poprodukciji izognil najhujši cenzorski oznaki NC-17, kar bi močno omejilo njegov pohod po ameriških kinematografih.
Film, ki ga je Scorsese opisal kot upodobitev bistva ameriškega pohlepa, kot dekonstrukcijo ameriških sanj, pripoveduje zgodbo o vzponu in padcu borznega posrednika Jordana Belforta, ki si je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja ustvaril finančni imperij. Z načinom življenja, ki ga zaznamujeta pohlep in sla po denarju, moči, seksu in mamilih, si je Belfort prislužil nadimek Volk z Wall Streeta.
Golota je utemeljena
Katarina Čas, ki je v filmu zaigrala Švicarko Chantelle, je po premieri v New Yorku sporočila: "Težko opišem, kako se ob vsem zadovoljstvu in navdušenju ekipe in gledalcev počutim tudi sama." O svojem golem prizoru pa je povedala, da se ji ni bilo težko sleči, saj je bila njena golota utemeljena s kontekstom filma.
Film, ki je bil predpremierno prikazan 23. 12. v Kinodvoru, je sicer že prejel nagrado za najboljši prirejeni scenarij in enega desetih najboljših filmov leta 2013 po izboru organizacije National Board of Review ter bil imenovan med deset najboljših filmov leta 2013 po izboru Ameriškega filmskega inštituta. Nominiran je tudi za zlati globus 2014 v kategoriji najboljšega filma in najboljšega igralca.