Dvakratni oskarjevski nominiranec (The Messenger, Ljudje proti Larryju Flyntu) razen v Igrah lakote doslej še ni nastopil v kaki megalomanski franšizi. Foto: Reuters
Dvakratni oskarjevski nominiranec (The Messenger, Ljudje proti Larryju Flyntu) razen v Igrah lakote doslej še ni nastopil v kaki megalomanski franšizi. Foto: Reuters
Rogue One
Napovedani odcepljeni film je del Disneyjevega velikopoteznega projekta širjenja "vesolja Vojne zvezd", ki so ga ponovno spravili v zagon s predlansko uspešnico Sila se prebuja. Foto: IMDb

Filmska revija Variety poroča, da je Woody Harrelson trenutno na prvem mestu spiska želja studia Disney - snubijo ga za vlogo mentorja mladega Hana Sola. Naslednji film v seriji obzgodb Vojne zvezd, ki jo je prejšnji mesec začel spektakel Rogue One, bo namreč posvečen življenjski usodi Hana Sola, preden se v Novem upanju (1977) zaplete z odporniškim gibanjem. Ikonični lik, ki ga je v štirih filmih - tudi v Epizodi VII (2015) igral Harrison Ford, bo v predzgodbi upodobil Alden Ehrenreich.

Vlogi v filmu že imata Donald Glover in Emilia Clarke, režirata pa ga Phil Lord in Chris Miller. Disney igralske zasedbe projekta, ki šele dobiva končno obliko, nočejo komentirati.

33-letni Donald Glover, ki je trenutno predvsem avtor in zvezdnik FX-ove dramsko-komične serije Atlanta, bo moral vdahniti življenje liku Landa Carlissiana, s katerim je Billy Dee Williams zaslovel v dveh filmih iz najslavnejše franšize v zgodovini: Imperij vrača udarec (1980) in Jedijeva vrnitev (1983).

Samostojni filmi, posejani med dele trilogije
Podobno kot že Rogue One bo tudi "Han Solov film" - uradnega naslova še nima - samostojna zgodba, postavljena v čas neposredno pred dogodki v Novem upanju, prvem delu izvirne trilogije Georgea Lucasa.

Produkcija novega filma naj bi se začela že v januarju, pod taktirko Kathleen Kennedy in Allison Shearmur, premiera pa je napovedana za maj 2018. Prav Allison Shearmur je Harrelsonova vez z Vojno zvezd: s producentko sta sodelovala že, ko je za studio Lionsgate vodila snemanje Iger lakote. (Mimogrede, igralec bo tudi osrednji antagonist v prihajajoči Vojni planeta opic).

Zaslužek uspešnice Rogue One je sicer merilo uspeha nastavil visoko: požel je skoraj izključno pozitivne recenzije, obenem pa v kinematografih zaslužil tudi 800 milijonov dolarjev (kar še niti ni končna številka).