Film
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 11 glasov Ocenite to novico!
Jimmy Kimmel
"Joj, Warren, kaj si naredil??" Očitno je bilo, da nihče na odru ni vedel, kako naj se odzove na nastalo zmedo, ko sta Warren Beatty in Faye Dunaway oskarja podelila napačnemu filmu - a Kimmel je vse skupaj skušal obrniti na šalo. Nekateri so mu pozneje zamerili, ker je pripomnil, da bi "morala tudi ekipa Dežele La La obdržati svoje oskarje". Foto: Reuters
Jimmy Kimmel
Jimmy Kimmel je letos v svojem uvodnem govoru takoj naslovil pregovornega slona v sobi: pričakovanje, da bo letošnja podelitev politično obarvana. "Rad bi se zahvalil predsedniku Trumpu. Se še spomnite lanskega leta, ko se nam je zdelo, da so oskarji rasistični?" Foto: Reuters

Dodaj v

Zaupnica Jimmyju Kimmlu: še enkrat bo vodil Oskarje

Naslednja podelitev oskarjev bo 4. marca 2018
16. maj 2017 ob 21:44
Los Angeles - MMC RTV SLO

Upajmo, da je obdržal metuljčka: Jimmy Kimmel, ki je vodil letošnjo podelitev oskarjev - in nekako prebrodil največje osmešenje v zgodovini nagrad - bo vodil tudi naslednjo, jubilejno 90. ceremonijo Akademije filmskih umetnosti.

Poleg voditelja na čelu Oskarjev, ki jih bodo naslednjič podeljevali 4. marca 2018, ostajata tudi producenta Michael De Luca in Jennifer Todd.

Trojica na čelu Oskarjev je po letošnji podelitvi požela večinoma naklonjene recenzije, je pa vse skupaj zasenčil "škandal zamenjane ovojnice", zaradi katerega so na vrhuncu podelitve razglasili napačnega dobitnika oskarja za najboljši film. (Pravi dobitnik je bil, kot vemo, drama o odraščanju Mesečina.) "Če mislite, da smo letos zamočili konec, samo počakajte, da vidite, kaj smo pripravili za šov ob 90-letnici," se je spontano pošalil Kimmel, ko je letos v vsesplošni zmedi končeval podelitev.


Gledanost pada

Statistika je seveda zgodba zase: meritve gledanosti kažejo, da si je letos podelitev ogledalo štiri odstotke manj ljudi kot leto prej; to še vedno nanese 32,9 milijona gledalcev. Kljub temu je televizija ABC, ki je lani ob podaljšanju pogodbe za prenos dobila status "svetovalca" pri slovesni podelitvi oskarjev, krepko lobirala, da bi voditelj njihovega šova (Jimmy Kimmel Live!) še enkrat dobil častno nalogo.

"Jimmy, Mike in Jennifer so resnično oskarjevska sanjska ekipa," je v izjavi za javnost poudarila predsednica Akademije Cheryl Boone Isaacs. "Mike in Jennifer sta sproducirala čudovit šov, ki je bil vizualno osupljiv. Jimmy pa je dokazal, od svojega začetnega monologa pa vse do konca, ki si ga nihče ni predstavljal, da je eden izmed najboljših voditeljev v oskarjevski zgodovini."

Zgodnje razkritje starega novega voditelja pomeni odklon od tradicije Akademije, ki je praviloma vedno najprej izbrala producenta, ta pa nato voditelja - proces, ki se je velikokrat pošteno zavlekel. Letos je razlika v tem, da z julijem po štirih letih svoj položaj predsednice zapušča Boone Isaacs; namesto da bi počakali novo vodstvo, so v Akademiji očitno sklenili pospešiti proces priprav na prihodnje leto.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
Mauquin
# 16.05.2017 ob 22:39
Tip ima najbolj zaigran smeh na TV , potem pa je tu 24ur :D
ZRC
# 17.05.2017 ob 06:06
@Mauquin

Tvoja trditev bi bila popolnoma resnična, če ne bi bilo še enega bolj zlaganega ameriškega night show hosta z imenom Jimmy - Fallona. Ta se sploh več ne pretvarja, ko fejka smeh.
zlobniCO2
# 16.05.2017 ob 23:00
ja je ravno prav korekten za Hollywood
Kazalo