Premiera filma je napovedana za maj 2018, Harrelson pa se omenja kot mentor mladega Hana Sola. Foto: EPA
Premiera filma je napovedana za maj 2018, Harrelson pa se omenja kot mentor mladega Hana Sola. Foto: EPA

Kakšna bo njegova vloga, režiserja filma Phil Lord in Chris Miller še nista izdala, dejala sta le, "da je Harrelsonova sposobnost združevanja humorja in patosa, pogosto v isti vlogi, resnično edinstvena." Kot sta v šali zapisala na uradni spletni strani Vojne zvezd, pa je Harrelson "odličen tudi pri igranju namiznega tenisa."

55-letni dvakratni oskarjevski nominiranec (The Messenger, Ljudje proti Larryju Flyntu) z izjemo Iger lakote, kjer je igral mentorja uporniške Katnis, ni igral v franšiznih uspešnicah, ki zadnja leta osvajajo lestvice najbolj dobičkonosnih filmov. Letos končuje šest filmskih projektov, med drugim bo konec meseca v Londonu posnel film v živo v enem kadru, ki ga bodo hkrati neposredno predvajali v ameriških kinematografih.

Novi film, ki se bo osredotočil na Hana Sola, sicer še nima uradnega naslova, neuradno se pojavlja ime Han Solo: A Star Wars Story, je pa že znano, da bo glavnega junaka odigral relativno neznani Alden Ehrenreich. V igralski zasedbi filma, za katerega bo scenarij napisal Lawrence Kasdan, sta že potrjena tudi Donald Glover in Emilia Clarke.