Vseeno je treba priznati, da so nove Želve videti boje kot čudaška lutkasto-animirana različica iz leta 2007. Foto: YouTube
Vseeno je treba priznati, da so nove Želve videti boje kot čudaška lutkasto-animirana različica iz leta 2007. Foto: YouTube
Eksplozije, posebni učinki in Megan Fox - Teenage Mutant Ninja Turtles bodo torej nekakšni Transformerji živalskega kraljestva. Foto: YouTube
Megan Fox je očitno zgladila svoj zelo javni spor z Michaelom Bayem.

Še pomnite? Ko so v prvi polovici 90. otroci navijali bodisi za Donatella, Leonarda, Michelangela ali Raphaela, niso imeli v mislih velikih slikarjev, ampak žive poloklepnike. Prvi, takrat še črno-beli strip The Teenage Mutant Ninja Turtles je izšel maja 1984 v New Hampshiru; natiskali so trideset tisoč izvodov, ki so bili v hipu razprodani. V enem samem letu je nastala animirana televizijska serija, v naslednjih devetih letih pa so si sledili trije silno uspešni igrani celovečerci, leta 2007 pa smo dobili še animirani celovečerec Kevina Munroa, TMNT (pri nas: Ninja želve).

Kanalizacija je slaba za kožo
Posodobljena, nadgrajena podoba borilne želve je videti veliko bolj trdoživo kot vse dosedanje različice junakov, ki so odraščali med radioaktivnimi odplakami v kanalizaciji in jih je vzgojila podgana; eden od slikovitejših komentatorjev je nove TMNT opisal kot "skrotum, ki je zadnjih 300 letov živel v odtočnem jašku".

Nova adaptacija TMNT je oboževalce franšize precej skrbela: prvič zato, ker ima vajeti v rokah ljubitelj eksplozij Michael Bay (film kljub temu režira Jonathan Liebesman (Bes Titanov, Svetovna Invazija: Bitka Los Angeles)), drugič zaradi govoric, da bodo želve tukaj prišleki iz vesolja.

Ponesrečeno gensko eksperimentiranje?
No, prvi uradni napovednik to teorijo postavlja na laž. "Junaki se naredijo, junake je treba ustvariti," nam med drugim v napovedniku pove glas brez telesa. "In to sva z vašim očetom skušala doseči: ustvariti junake." To vseeno pomeni rahel odmik od doslej veljavne teorije o genezi mutantskih želv: strip pripoveduje, da so svoje sposobnosti razvili zaradi stika z radioaktivnim muljem v newyorški kanalizaciji.

Prijateljico Želv April O'Neil bo tokrat igrala Megan Fox, William Fichtner bo antagonist Shredder, pod zeleno kožo in mišicami pa se skrivajo Alan Ritchson (Raphael), Noel Fisher (Michelangelo), Jeremy Howard (Donatello) in Pete Ploszek (Leonardo). Njihov podganji mentor Splinter je Danny Woodburn, v stranskih vlogah pa bomo ujeli celo Willa Arnetta in Whoopi Goldberg.

Vloga Megan Fox bo - vsaj po napovedniku sodeč - bolj komična kot kaj drugega, je pa to prvič, da bo sodelovala z Michaelom Bayem po letu 2010 in transformerjih. Takrat jo je režiser odpustil iz franšize, ker ga je javno primerjala s Hitlerjem in tožila, da je zanj nemogoče delati. Film Teenage Mutant Ninja Turtles v ameriške kinematografe prihaja avgusta.