Podobnost med Michaelom Fassbenderjem in Stevom Jobsom na prvi pogled ni ravno očitna ... Foto: EPA
Podobnost med Michaelom Fassbenderjem in Stevom Jobsom na prvi pogled ni ravno očitna ... Foto: EPA

Vlogo ustanovitelja tehnološkega velikana Apple je tokrat prevzel priznani irsko-nemški igralec Michael Fassbender, britanska oskarjevka Kate Winslet pa bo v filmu upodobila vodjo marketinga pri Macintoshu Joanne Hoffman. Soustanovitelja podjetja Apple Steva Wozniaka bo igral Seth Rogen, Jeff Daniels pa Johna Sculleya, nekdanjega direktorja Appla, so sporočili iz studia Universal.

Le trije dolgi prizori
Film o Jobsu režira dobitnik oskarja za film Revni milijonar Danny Boyle, scenarij podpisuje Aaron Sorkin, ki je za film o Facebooku Socialno omrežje dobil oskarja za najboljši scenarij. Sorkin si je scenarij za novi biografski film o Jobsu zamislil kot neke vrste gledališko igro v treh dejanjih - posneli naj bi le tri dolge prizore, vsakega tik pred predstavitvijo novega Applovega izdelka -, temelji pa na avtorizirani Jobsovi biografiji izpod peresa Walterja Isaacsona.

Najprej so bili s projektom, ki naj bi ga sprva snemali pri studiu Sony, povezani David Fincher kot režiser ter Leonardo DiCaprio in Christian Bale kot kandidata za glavno vlogo.

Steve Jobs je za rakom umrl leta 2011 v starosti 56 let. O njem je leta 2013 že nastal film Jobs. Režiral ga je Joshua Michael Stern, Jobsa je upodobil Ashton Kutcher. Naklonjeni mu niso bili ne kritiki ne gledalci.