Kdo bo zaigral Edwarda Snowdna in kdaj naj bi film prišel v kinematografe, še ni znano. Foto: EPA
Kdo bo zaigral Edwarda Snowdna in kdaj naj bi film prišel v kinematografe, še ni znano. Foto: EPA
James Bond
Produkcijska hiša EON Productions je znana po filmih o Jamesu Bondu. Do zdaj so jih nanizali 23, za prihodnje leto pa napovedujejo novega. Foto: MMC RTV SLO

Kot predlogo za film bodo uporabili knjigo No Place To Hide ameriškega novinarja Glenna Greenwalda. Ta je na podlagi zaupnih dokumentov, ki jih je prejel od Snowdna, napisal več novinarskih prispevkov o spornem nadzoru telefonskih in spletnih komunikacij, ki ga tako v ZDA kot tudi drugod po svetu izvaja NSA.

James Bond in Edward Snowden v istih producentskih rokah
Michael G. Wilson
in Barbara Broccoli iz produkcijske hiše EON Productions, kar je krajše za Everything or Nothing, sta javno razkritje nedopustnega načina delovanja NSA-ja označila kot "enega ključnih političnih dogodkov našega časa". Hkrati sta izrazila navdušenje nad tem, da bosta del pretvorbe teh pomembnih dogodkov našega časa v filmsko zgodbo. Kdo bo zaigral Snowdna in kdaj naj bi film prišel v kinematografe, še ni znano.

Sicer pa je produkcijska hiša EON Productions znana po Jamesu Bondu. Od leta 1962 je nanizala kar 23 filmov o tem angleškem agentu, za prihodnje leto pa napovedujejo novega.