Takaši Miike je menda film hotel končati tik pred začetkom prizora mučenja, zaradi katerega je film danes slaven - pa so mu producenti menda zabičali, naj
Takaši Miike je menda film hotel končati tik pred začetkom prizora mučenja, zaradi katerega je film danes slaven - pa so mu producenti menda zabičali, naj "bo moški in zadevo izpelje do konca". Foto:
Groza, ki se je Miike poslužuje v Avdiciji, je drugačna od skoraj smešnega, karikirano pretiranega nasilja jakuz, kot smo ga videli denimo v Ichi the Killer. Tukaj gre zares.

Mario Kassar, ki ima kot izvršni producent med drugim zasluge za Terminatorja, Ramba in Prvinski nagon, zdaj menda zbira angleškogovorečo ekipo za novo adaptacijo Avdicije, zloglasnega romana Ryuja Murakamija iz leta 1997; gre za srhljivo zgodbo o premožnem, osamljenem vdovcu, ki razpiše avdicijo, s katero bi rad dobil novo dekle - a se na koncu izkaže, da je dobil še veliko več, kot je hotel. Roman je bil seveda že predloga za danes kulten film Takašija Miika (1999).

Nova različica se bo menda močneje oprla na izvirni roman in manj na že obstoječo grozljivko, poroča filmski blog Deadline. (Mimogrede: ko so Miikovo Avdicijo leta 2000 predvajali na filmskem festivalu v Rotterdamu, je film podrl rekord v številu gledalcev, ki so zapustili dvorano. Na švicarski premieri je menda nekdo omedlel in potreboval zdravniško pomoč.)

V tem filmu, ki ga bo režiral Richard Gray (The Lookalike, Blinder, Mine Games), bo naš nesrečni protagonist Sam Davis, vdovec, ki že vse od smrti svoje žene pred sedmimi leti živi sam s sinom, prijatelj, ki je tudi režiser, ga prepriča, naj si novo dekle poišče s pomočjo lažne avdicije za film, ki ga nikoli ne bo. Tiha baletna plesalka s skrivnostno preteklostjo, za katero vemo, da bo na "avdiciji" zmagala in se bo Sam vanjo zaljubil, je tokrat Evie Lawrence; od tod naprej bo boleče, nazorno dogajanje potekalo bolj ali manj točno po tirnicah, ki jih je zastavil Murakami.

Richard Gray, ki je za film napisal tudi scenarij, se bo projekta lotil takoj po tem, ko konča srhljivko Sugar Mountain.