Paul McCartney očetovstva Jamesa ne bi mogel zanikati, tudi če bi hotel: družinska podobnost je očitna. Foto: BoBo
Paul McCartney očetovstva Jamesa ne bi mogel zanikati, tudi če bi hotel: družinska podobnost je očitna. Foto: BoBo
Jamesova objava na Facebooku (klik za povečavo) poskuša malo omiliti buren odziv javnosti. Foto: Facebook
Sean Lennon
"Nova generacija" je večinoma že starejša, kot so bili njihovi očetje, ko so Beatli razpadli. Foto: EPA

Vest je svet obkrožila, potem ko je James, 34-letni sin Paula McCartneya, za BBC izjavil, da so se pogovori o The Beatles - The Next Generation v preteklosti že zgodili, da pa "je treba še malo počakati in videti, kaj se bo iz vsega skupaj izcimilo".

Pravi še, da je na največ navdušenja za idejo naletel pri sinovih Johna in Georgea, Seanu Lennonu in Dhaniju Harrisonu, medtem ko je potomec Ringa Starra Zak Starkey v zvezi z vsem skupaj še zadržan. "Mogoče bi bolj zanimalo Jasona (drug Starrov sin, op. n.)". James sicer uresničitev svoje ideje prepušča "božji volji in podpori narave".

Jabolka niso padla daleč od dreves
Načeloma se vsi štirje sinovi slavnih očetov posvečajo glasbi. James McCartney je v torek začel koncertno turnejo v klubu Cavern v Liverpoolu, kjer so svojo kariero v 60. letih prejšnjega stoletja začeli prav Beatli. Sean Lennon živi v New Yorku, kjer se ukvarja s petjem in pisanjem besedil, Dhani Harrison vodi londonsko rockovsko zasedbo thenewno2, Zak Starkey pa, tako kot njegov oče, igra na bobne (in je imel od vseh štirih morda še najodmevnejšo kariero; nastopal je z različnimi zasedbami, med drugim z The Who in Oasis.

Če so bili Beatli "večji od Jezusa", bi bili novi Beatli ...?
Kot je še povedal James McCartney, je že kot otrok sanjal, da bi postal glasbenik. "Sanjal sem o tem, da bi postal boljši, kot so bili Beatli. Vendar pa nisem prepričan, ali je to mogoče. Če sploh kaj, potem bi rad dosegel Beatle, vendar pa je že to precej težko."

No, da se ne bomo preveč zaleteli
James se je medtem že oglasil na Facebooku: "Očitno je moj intervju za BBC deležen precejšnje pozornosti! Roko na srce, v bistvu sem samo na glas razmišljal o igranju z družinskimi prijatelji, nič več kot to. Moj bend bo večino letošnjega leta preživel na turneji po Veliki Britaniji in ZDA."

Tudi Dhani Harrison, ki je svojo kariero začel prav na poslednjem albumu svojega očeta (Brainwashed), je v preteklosti govoril drugače. Leta 2003 je v intervjuju za The Guardian tako izjavil, da "ne namerava postati popzvezda." "Rad bi samo ustvarjal glasbo, ne da bi mi pri tem očetovo ime viselo nad glavo."