V sodelovanju Big Bandom RTV Slovenija, ki letos praznuje 70 let delovanja, je SiTi Teater BTC pripravil nov cikel koncertnih večerov.  Do konca maja se bo zvrstilo šest koncertov s šestimi glasbenimi gosti Sergejem Škofljancem, Vidom Jamnikom, Janezom Bončino - Benčem, Ano Soklič, Jadranko Juras in Boštjanom Gombačem. Foto: Big Band RTV SLO Facebook
V sodelovanju Big Bandom RTV Slovenija, ki letos praznuje 70 let delovanja, je SiTi Teater BTC pripravil nov cikel koncertnih večerov. Do konca maja se bo zvrstilo šest koncertov s šestimi glasbenimi gosti Sergejem Škofljancem, Vidom Jamnikom, Janezom Bončino - Benčem, Ano Soklič, Jadranko Juras in Boštjanom Gombačem. Foto: Big Band RTV SLO Facebook

Do konca maja se bo v njem zvrstilo šest koncertov s prav tolikimi glasbenimi gosti. Nocojšnji prvi bo obudil čas skupine The Beatles.
Glasbo slavne liverpoolske četverice, s katero so odraščale generacije poslušalcev, bo mogoče slišati v novi preobleki, nastali prav za radijski big band, ki ga bo vodil dirigent Lojze Krajnčan. Ob tem se jim bo pridružil pevec Sergej Škofljanec, prekaljeni rocker, znan iz zasedb Ave, Requiem, San Di Ego in Iron Median.
Na naslednjih petih koncertih se bodo glasbenikom pridružili vibrafonist Vid Jamnik, ki svoje znanje izpopolnjuje v Bostonu in bo decembra poskrbel za božično-novoletno vzdušje v džezovskem ritmu, Janez Bončina Benč bo spomnil na svoje uspešnice, kot so Ob šanku, Ta noč je moja in Gvendolina, mlada džezovska vokalistka Ana Soklič bo izvedla večer zimzelenih melodij, kot so Stardust, Summertime in Shadow of Your Smile.
Jadranka Juras bo predstavila svežo zgoščenko Paris honey, ki jo je posnela z džezovsko glasbo, multiinstrumentalist Boštjan Gombač pa bo prikazal svojo značilno hudomušnost, ki jo izvabi iz katerega koli glasbila, ki ga prime v roke. Dirigentsko taktirko si bosta v koncertnem ciklu izmenjevala Krajnčan in Tadej Tomšič. SiTi Teater BTC je vseh šest koncertov združil v abonma BigBand@SiTi.