Večino pesmi za album so posneli v živo v 'morda enem ali dveh poskusih', je o svojem novem podvigu povedal Dylan. Foto: Založba
Večino pesmi za album so posneli v živo v 'morda enem ali dveh poskusih', je o svojem novem podvigu povedal Dylan. Foto: Založba

Na plošči bo deset skladb, med njimi Autumn Leaves, Some Enchanted Evening, The Night We Called It a Day in I'm a Fool to Want You.

To bo 36. Dylanov studijski album; zadnjega z naslovom Tempest je izdal leta 2012. Na njem bo ponudil svojo različico popularnih pesmi "Modrookega Frankieja", ki so večinoma iz 40. let prejšnjega stoletja. Vse je izvajal Sinatra, pa tudi drugi glasbeniki, denimo Yves Montand, Serge Gainsbourg in Edith Piaf.

"Že dlje časa sem želel napraviti nekaj takega, vendar nisem bil dovolj pogumen, da bi pristopil k zapletenim bigbandovskim aranžmajem in jih prečistil za petčlansko zasedbo," je povedal Dylan. Kot je dodal, je s svojo skupino izvedel in posnel skladbe brez uporabe slušalk, vokalnih kabin in studijskih naprav. Dylan sicer ne misli, da jih je kakor koli priredil, saj so bile prirejene že dovoljkrat. "Kar v bistvu počneva jaz in moja skupina, je, da jih odkrivava. Dvigava jih iz groba in jih prinašava na svetlo," trdi legendarni rockglasbenik.

Plošča poleg že omenjenih vsebuje tudi skladbo Full Moon and Empty Arms, ki jo je Dylan objavil nedavno. Sinatra jo je izvedel leta 1945 in temelji na klavirski skladbi Sergeja Rahmaninova.

Album bo po napovedih založbe Columbia Records izšel 2. februarja v Evropi in 3. februarja v ZDA.