Umetniška vodja in dirigentka Karmina Šilec je z inovativnimi posegi vokalni glasbi razprla prostor h kompleksnim umetniškim dogodkom. Foto: RTV
Umetniška vodja in dirigentka Karmina Šilec je z inovativnimi posegi vokalni glasbi razprla prostor h kompleksnim umetniškim dogodkom. Foto: RTV
Na juriš in the mood!
Na juriš in the mood! je koncert glasbe iz obdobja boja proti fašizmu. Foto: Stran Carmine Slovenice

Koncert Na juriš in the mood! bo nocoj ob 19.30 v Veliki dvorani Narodnega doma. Slišati bo mogoče tudi slovenske partizanske pesmi.

Kot sami napovedujejo: "Od Boogie Woogie Bugle Boy, Kiss me Good Night, Sergeant Major, Lili Marleen, Remember Pearl Harbor, Je suis swing do Hej, brigade in Na juriš." Avtorica projekta je tudi siceršnja umetniška vodja zbora Karmina Šilec, na harmoniki se jim bo pridružil priznani harmonikar Janez Dovč, zbor pa bo vodila Nadja Stegne.

Choregie - inovativno vokalno gledališče
Carmina Slovenica je z inovativnimi posegi spremenila slovensko zborovsko glasbo, predvsem z umetniškimi dogodki z več razsežnostmi. Vokalno gledališče pomeni svojevrsten uprizoritveni koncept, ki vključuje glasbo, gib, igro in druge odrske elemente. Gre za kompleksnejše odrske izvedbe, ki vokalno osnovo nadgrajujejo in prežemajo s prvinami glasbenega gledališča.

Ena izmed pomembnih dejavnosti pa je tudi snemanje za domače in tuje radijske ter televizijske postaje, saj je do zdaj izdala 15 zgoščenk, tri vinilne plošče in pet kaset.

Številna priznanja in vabila na gostovanja
Uspešnost Carmine Slovenice dokazujejo številni nastopi po svetu, vabila na priznane festivale, mednarodne nagrade in osvojena prva mesta na svetovnih zborovskih tekmovanjih.

Nekatere nagrajene produkcije Carmine Slovenice zadnjih let so Placebo ali Komu potok solz ne lije, Rusalke, CS Light, Perspektiva Vzhod, Scivias, Prošnja za besede, Slovenski zvoki in še bi lahko naštevali. Zbor in ansambel Carmina Slovenica sodeluje tudi v več mednarodnih projektih, kot so na primer Songbridge ali Preko mostu upanja.