Daz Sampson si tako kot vsi tekmovalci želi osvojiti prvo mesto. Foto: www.myspace.com
Daz Sampson si tako kot vsi tekmovalci želi osvojiti prvo mesto. Foto: www.myspace.com

To leto pošiljamo nekaj prvovrstnega, edinstveno bo. Čutim, da lahko veliko spremenim.

Daz Sampson


32-letni raper, ki bo na evrovizijskem odru nastopil s pesmijo Teenage life, je prepričan, da za slabe angleške uvrstitve v zadnjih letih ni bil glavni vzrok »politično« glasovanje, ampak slaba kakovost skladb. Daz, ki je že od mladih let evrovizijski navdušenec, meni, da je njegova pesem kakovostna, razumljiva in da vzbuja pozornost. Uvrstitev med prvih pet bi za veliko Britanijo pomenila zmago, medtem ko bi mu prvo mesto prineslo slavo nacionalnega junaka. Sampsona, ki v svoji pesmi prepeva o najstniškem življenju, bo spremljal tudi dekliški zborček, Sampsona, ki v svoji pesmi prepeva o najstniškem življenju, bo spremljal tudi dekliški zborček, oblečen v tradicionalne šolske uniforme.

Pesem, ki v sebi nosi pozitivno sporočilo, bo zapeta v ritmih rapa, vendar je kljub temu razumljiva. O dobri uvrstitvi je pevec prepričan, saj ga bo že večmiljonsko britansko občinstvo, ki bo spremljalo njegov nastop v Atenah, spodbudilo k popolnemu nastopu. Zame to ni le pevsko tekmovanje, zame je svetovno prvenstvo, je še poudaril.

Velika Britanija brez zmage že od leta 1997
Zadja leta Velika Britanija žanje izredno slabe evrovizijske dosežke. Pred tremi leti je popskupina Jemini s pesmijo Cry Baby osvojila zadnje mesto, bila je popolnoma brez točk. Tudi lani pevka Javine Hylton ni preveč blestela, uvrstila se je na dvaindvajseto mesto med štiriindvajsetimi nastopajočimi. Gaz je prepričan, da letos v Atenah ne bo končal na dnu lestvice, ampak bo popravil slab priokus, ki ga je Veliki Britaniji zadala skupina Jemni.

To leto pošiljamo nekaj prvovrstnega, edinstveno bo. Čutim, da lahko veliko spremenim.

Daz Sampson