Jan Plestenjak in Eva sta lani poskrbela za radijsko uspešnico leta. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Jan Plestenjak in Eva sta lani poskrbela za radijsko uspešnico leta. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Neisha je prepričala s skladbo Planet za zadet. Foto: RTV SLO

Skladba, ki jo glasbenik prepeva v duetu z Evo, pa je bila tudi največkrat predvajana skladba v preteklem letu. Občinstvo je hit leta izbiralo med devetimi največkrat predvajanimi skladbami na radijskih postajah preteklega leta, zmagovalca pa so razglasili na Slovenskem radijskem festivalu, ki je potekal v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru. Najboljša rockskladba leta 2005 je po mnenju radijskih urednikov Počasi skupine Dan D, ki je nagrado prejela iz rok dueta Slon in sadež. Srf za najboljšo popskladbo je prejela Neisha za Planet za zadet. Nagrado sta ji podelila Srečko Čebron in Sanja Grohar.



Ko se poveže več kot 50 postaj ...
Prireditev sta povezovala televizijska voditelja Veronika Žajdela in Peter Poles, v neposrednem prenosu pa ji je bilo mogoče prisluhniti na drugem programu Radia Slovenija. Projekt Slovenski radijski festival je posledica sodelovanja RTV Slovenija, okoli 50 radijskih postaj, sedem krajevnih televizijskih postaj ter nekaterih drugih medijev. Poslušalci več kot petdesetih radijskih postaj in bralci izbranih tiskanih medijev so lahko za hit leta glasovali prek mobilnih telefonov, na objavljenih glasovnicah in po internetu. Glasovanje se je končalo 16. januarja ob polnoči.

Devet najboljših
Med devetimi najbolj poslušanimi skladbami preteklega leta so se poleg zmagovalke znašle še Barka iz perja Jana Plestenjaka, Če je to slovo Yuhubande, Do Portoroža Domna Kumra, Občutek Alye, Planet za zadet Neishe, Pojdi z menoj Rebeke Dremelj ter Stop in Vse kar si želiš Omarja Naberja.