MMC RTV Slovenija je ob Evroviziji pripravil tudi posebno stavnico. Foto: RTV Slo
MMC RTV Slovenija je ob Evroviziji pripravil tudi posebno stavnico. Foto: RTV Slo
Omar Naber
Svoj nastop je slovenski predstavnik opravil brezhibno. Foto: RTV Slo

Na drugem mestu na stavnici so predstavniki Srbije in Črne gore (15 %), z devetimi odstotki sledi Norveška, odstotek manj pa ima Švica. Sodelujoče na SMS-stavnici je torej prepričal hrvaški predstavnik, ki je na Evroviziji sodeloval z balado Vukovi umiru sami (Volkovi umirajo sami).

Na petem mestu so končale pevke iz Bosne in Hercegovine (7 %), mesto za njimi najdemo Grčijo (obe 6 %) in Madžarsko (5 %), štiri odstotke imata predstavnika Latvije, tri pa Izrael in Malta.

Priporočamo: Helena osvojila evrovizijski olimp

Slovenija ostala v predizboru
S finalnim večerom se je odvrtelo še zadnje dejanje 50. izbora za pesem Evrovizije, na katerem pa ni slovenskega predstavnika. Predstavilo se je 24 držav, od katerih se jih je neposredno v finale uvrstilo 14, deset pa jih je konkurenco moralo najprej premagati v polfinalu, kjer je ostal tudi slovenski predstavnik Omar Naber.


Svoje mnenje o Evroviziji lahko izrazite na spletnem forumu.

V neposrednem prenosu
Prireditev sta tako kot v četrtek vodila DJ Paša in Maša Efrosinina, komentar za slovenske TV-gledalce pa je prispevala Mojca Mavec. Prireditev naj bi si ogledalo približno 150 milijonov gledalcev, slovenski so jo lahko v neposrednem prenosu spremljali na 1. programu TV Slovenija in Valu 202.