Duo sestavljata Drago Ivanuša in Enos Kugler. Foto: Cankarjev dom
Duo sestavljata Drago Ivanuša in Enos Kugler. Foto: Cankarjev dom

Duo sestavljata skladatelj, harmonikar in pianist Drago Ivanuša, znan po svoji gledališki in filmski glasbi (V leru, Kruh in mleko, Ruševine, Cirkus fantasticus …) in bobnar Enos Kugler, ki ga srečamo denimo v zasedbah Fake Orchestra in Sekou Kouyate Experience. Za vizualne podobe je poskrbel Kolektiv Komposter (Luka Umek, Akaša Bojić).

Tretji, virtualni član zasedbe je s svojimi pesmimi ameriški pesnik 19. stoletja Walt Whitman, ki je, kot so zapisali v Cankarjevem domu, s svojim delom revolucionarno zaznamoval ameriško in svetovno književnost. Velja namreč za začetnika moderne poezije, ki je močno vplivala na poznejše ustvarjalce, med drugim beatniško generacijo avtorjev sredi 20. stoletja.

"Ivanuša & Kugler postavljata Whitmana v središče svoje glasbe, igrata se z besedami, ki jih Ivanuša reproducira s pomočjo midi harmonike, z ritmi in za Whitmana tako značilnimi naštevanji," še navajajo v Cankarjevem domu. "Po koncu sveta se začenja nov svet," uvod v novo obdobje pa je po njihovih besedah prav ta glasba.