"Vsak je dal vse od sebe, kar je bilo izredno pomembno in se je ne nazadnje tudi obrestovalo," je uspeh zbora komentiral dirigent Mirko Ferlan. Foto: ŠOUP/Facebook

Za veliko nagrado se je na 5. mednarodnem zborovskem festivalu in tekmovanju Music & Sea v grškem kraju Paralia potegovalo šest zborov iz Libanona, Poljske, Estonije, Slovenije in Bolgarije.

APZ UP, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem, je za tekmovalni nastop izvedel skladbi Hilarija Lavrenčiča Petelinček je zapieu in Stroopovo The conversion of Saul.

V začetnem delu festivala se je na tekmovanju za uvrstitev na veliko nagrado zbor predstavil v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji ljudske glasbe in v kategoriji mešanih zborov.

V kategoriji ljudske glasbe je dosegel prvo mesto, prav tako v kategoriji mešanih zborov, kjer si je prvo mesto delil s Fayha Choir iz Libanona. Libanonci so v tekmovanju za veliko nagrado prejeli posebno nagrado za najbolj doživeto izvedbo tekmovalnega nastopa.

Dirigent APZ-ja UP-ja Mirko Ferlan je ob veliki nagradi na tekmovanju v Paralii izrazil zadovoljstvo, da so se uspešno predstavili na vseh treh tekmovalnih nastopih. "Vsak je dal vse od sebe, kar je bilo izredno pomembno in se je ne nazadnje tudi obrestovalo. Zelo smo ponosni sami nase, predvsem zato, ker so bili pogoji za najvišjo uvrstitev zahtevni," njegove besede povzema spletna stran Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

O izvedbi Stroopove skladbe The conversion of Saul pa je Ferlan dejal, da se je pevk in pevcev "kar malce ustrašil, tako zelo so bili prepričljivi". "Neverjetno, kakšna interpretacija je bila to. Vse in še več so dali od sebe in čudovito jih je bilo poslušati," je še povedal.

Zborovsko tekmovanje v Paralii je potekalo med 19. in 24. septembrom.