Glasba
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 7 glasov Ocenite to novico!
Damjan Damjanovič
Damjan Damjanovič je na čelu Slovenske filharmonije od oktobra 2003, tretji zaporedni mandat se mu bo iztekel oktobra prihodnje leto. Foto: BoBo

Dodaj v

Le en dan nas še loči od Damjanovičevega odgovora ministru glede razrešitve

Na obzorju konec sage v Slovenski filharmoniji
14. september 2017 ob 12:39
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Damjan Damjanovič, za zdaj še direktor Slovenske filharmonije, ki ima po ustanovitvenem aktu te institucije 30 dni časa, da se izreče o razlogih za predčasno razrešitev, je v prejšnjem tednu odgovor ministru napovedal do petka, 15. septembra.

Damjanovič bo torej odgovor ministru za kulturo Tonetu Peršaku, ki je sprožil postopek njegove predčasne razrešitve s funkcije direktorja filharmonije, posredoval v petek.

Direktor filharmonije je za STA povedal, da do takrat ne daje izjav medijem, "drugače od obeh svetov zavoda, ki sta predhodno tekla v medije, da bi izvajala pritisk na ministra". Dokler odgovora ne bo prejel minister (rok za to se izteče v nedeljo), ne bo dajal izjav, saj je napovedal, da to bo storil prihodnji teden.

Leto in pol burnega dogajanja v filharmoniji
Spomnimo, da sta nazadnje tako svet kot strokovni svet zavoda po skupni seji pojasnila svoje mnenje glede Peršakove namere, da direktor predčasno konča tretji mandat na čelu te glasbene ustanove. Oba sveta sta na skupni seji prejšnji teden presodila, da je dovolj razlogov za Damjanovičevo predčasno razrešitev. K oblikovanju predhodnega mnenja ju je sredi avgusta pozval minister, ki je tudi sprožil postopek.

Marjetica Mahne, predsednica sveta, je po seji pojasnila, da je ministrstvo poleg argumentov iz predloga za Damjanovičevo razrešitev, ki ga je novokonstituirani svet posredoval ministru junija letos, našlo še dodatne razloge za razrešitev. Andrej Petrač, predsednik strokovnega sveta, pa je povedal, da so samo še enkrat sprejeli tisto, kar so že sklenili in ministru poslali lanskega novembra.

Damjanoviču se tretji zaporedni mandat izteče oktobra prihodnje leto, v zadnjem letu in pol je bil večkrat tarča očitkov zaposlenih o neprimernosti za to funkcijo. Skupno sejo svetov, na kateri sta oblikovala mnenje o predčasni razrešitvi, je označil za nezakonito in v neskladju z ustanovitvenim aktom filharmonije, na čelu katere je od leta 2003.

P. G.
Prijavi napako
Komentarji
Mikita
# 14.09.2017 ob 22:40
....sicer pa glede na prej zapisano, ta članek smrdi po naročilu politikov in klečeplazenju novinarjev in urednikov. Pa s tem ne mislim, da razmer v filharmoniji ne bi bilo treba urediti, niti ne zagovarjam gospoda Damjanoviča.
Mikita
# 14.09.2017 ob 22:38
Še enkrat, kaskšen članek je to? Reklama za resničnostni show? Ne bom ponavljala celega komentarja....
Administrator, nisi dorasel svoji funkciji. Urednik, ti pa nazaj v šolo. Vidva ali vidve se za tuj denar igračkata privaten komercialni medij. Ne bi se pritoževala, če bi v mojem komentarju bil sovražni govor...
Janko1973
# 14.09.2017 ob 14:04
Ne pustite se gospod Damjanovič.
JozekVeseli
# 14.09.2017 ob 13:56
Ce tip ne bi bil v stranki, SDS nikoli ne bi tako pompozno nabijal o odstavitvi direktorja, za katerega itak nobenega ne briga. Ampak tako je pri nas. Obstajajo prvorazredni, drugorazredni in nevidni.
Veverica
# 15.09.2017 ob 13:32
Mikita, saj so mene tudi brisali. Bilo je argumentirano mnenje davkoplačevalke in naročnice RTV, enako kot pri zgornji komentatorki tudi moj komentar ni vseboval nobenega sovražnega govora. Še vedno trdim enako: uredniki in pisci RRV naj stojijo za svojimi besedami, nivo kulture delovanja na tem portalu je nizek - argument za to je dejstvo, da brišete vse komentaje zgolj zato, ker vam niso po volji. Veste, obstaja nekaj čemur se reče svoboda govora - ta absolutno vključuje tudi sarkazem, pikrost in cinizem, ki še niso žaljenje integritete ali sovražni govor. Če imate tako dosledno merilo za forumaše/bralce, potem ga imejte še zase! Pridružujem se mnenju, da tole zgoraj ne spominja na članek, pač pa na obiranje in podpihovanje. Če pa ne boste objavili tudi tega zapisa, pa lahko mirno sklepamo, da je tudi naročen.
zelda
# 14.09.2017 ob 12:55
Damjanoviča so skenslal, ker je član SDS, vse ostalo je dimna zavesa.
Aeda
# 20.09.2017 ob 15:58
..,.in danes je Delo že objavilo večji del vprašanj in odgovorov, kaj pa MMC?
Aeda
# 18.09.2017 ob 11:35
Pričakujem, da boste odgovor objavili enako, kot vse ostale obtožbe in (negativne) ocene. Bo šlo??
Eska
# 17.09.2017 ob 10:54
Plačani 'vojščaki' morajo biti neizprosni. Poznajo le jaz ali ti. Plačane usluge se pojavljajo z različnimi nazivi, a uporabiti se sme le tiste, ki so naročnikom všeč.
Tao3
# 14.09.2017 ob 14:42
zelda Damjanoviča so skenslal, ker je član SDS, vse ostalo je dimna zavesa.

Damjanovič je prilezel do direktorskega stolčka samo zato ker je v SDS-u, drugače po sposobnostih niti prakirišča nebi smel vodit. ZAPOSLENI ga ne prebavljajo ne politika in to izključno iz razlogov NESPOSOBNOSTI.
Kazalo