Lela Soto
Lela Soto "Sordera" je najmlajša dedinja tradicije Los Sordera, ene od najpomembnejših španskih družin flamenka. Foto: Radio Slovenija/Anže Buh
Naše poti
Ekipa oddaje Naše poti: urednica večernega in nočnega programa 1. Programa Radia Slovenija, Darja Groznik, novinarka oddaje Monika Sandreli, redaktorica in voditeljica oddaje Enisa Brizani, novinar in voditelj oddaje Sandi Horvat. Foto: Radio Slovenija/Anže Buh

Mlada španska pevka romskih korenin Lela Soto "Sordera" je najmlajša dedinja tradicije Los Sordera, ene od najpomembnejših španskih družin flamenka. Kot je povedala za Radio Slovenija, se je je vzdevek Sordera prijel, ko je flamenko začel prepevati njen dedek.

Zmaga na tekmovanju v Andaluziji
"Ker si takrat niso mogli zapomniti njegovega priimka, so ga sami poimenovali Sordera, in prav po tem vzdevku nas poznajo še danes,” je med drugim povedala vrhunska vokalistka, ki je letos poleti zmagala na odmevnem tekmovanju novih glasov flamenka v domači Andaluziji.

V pričakovanju prvega albuma
Letošnje leto bo sklenila z božičnim koncertom v domačem kraju Jerez de la Frontera. V prvi polovici prihodnjega leta bo izdala tudi svoj album prvenec, za katerega je posnela že večino skladb. Nekaj besedil zanj je prispeval njen dedek, nekaj jih je napisala sama, je še povedala Andaluzijka.

Ob 10. obletnici radijske oddaje Naše poti:
"Tudi če si izobražen in dobro situiran, ni lahko biti Rom"


Slovesno ob obletnici romske oddaje

Koncert, ki je bil zaradi plesalke tudi paša za oči, je v sodelovanju z združenjem Epeka organiziral 1. Program radia Slovenija in tako zaznamoval okroglo deseto obletnico romske oddaje Naše poti / Amare Droma na tem radijskem programu. Na nastopu so Lelo spremljali še kitarist Nono Jero, omenjena plesalka Salomé Ramírez ter Luis de Perikín na tolkalih, buzukiju in s spremljevalnim vokalom.

Posnetku koncerta boste lahko prisluhnili na novega leta dan ob 21.05 na 1. Programu Radia Slovenija v oddaji Naše poti.