Uvodni koncert bo na brežiškem gradu. Foto: Goran Rovan
Uvodni koncert bo na brežiškem gradu. Foto: Goran Rovan

Po vsej Sloveniji bo mogoče prisluhniti koncertom v izvedbi glasbenikov iz Italije, Španije, Francije, Avstrije in Brazilije. Ljubitelji stare glasbe bodo na svoj račun prišli še v Rogaški Slatini, Pišecah, Lembergu, v Soteski, Slovenski Bistrici, Škofji Loki in na Turjaku. V Ljubljani koncertov po besedah direktorja in umetniškega vodje festivala Klemna Ramovša letos ne bo "zaradi nestrokovnosti strokovne komisije pri Mestni občini Ljubljana".

Seviqc Brežice, ki se je močno utrdil v evropskem prostoru, bo, tako Ramovš, tokrat znova potekal na najvišji ravni, čeprav bo ponudil nekaj manj koncertov kot prejšnja leta.

"Konkurenčen bo v Evropi in ostal bo ob boku najkakovostnejših festivalov stare glasbe. Hkrati bo s koncerti v cerkvah in gradovih še naprej odkrival bogastvo naše kulturne dediščine," je dejal.

Ramovš je poleg uvodnega koncerta, na katerem bo orkester predstavil izbor najslavnejših koncertov za solistične instrumente, Brandenburških koncertov Johanna Sebastiana Bacha izpostavil še koncerta brazilske skupine Musica Antiga da UFF v Litiji in na gradu Grad.