Svoj projekt Kamlisajlan bo premierno predstavila slovenska glasbenica Katja Šulc. Gre za sodobno romsko poezijo, uglasbeno v mehiškem glasbenem miljeju. Foto: Jani Ugrin
Svoj projekt Kamlisajlan bo premierno predstavila slovenska glasbenica Katja Šulc. Gre za sodobno romsko poezijo, uglasbeno v mehiškem glasbenem miljeju. Foto: Jani Ugrin

Podeljujemo namreč enkrat po dve vstopnici za četrtkova koncerta v Kinu Šiška (St Germain) in v Menzi pri koritu na AKC Metelkova mesto (Katja Šulc) ter prav tako enkrat po dve vstopnici za petkove koncerte v Kinu Šiška in v več klubih na AKC Metelkova mesto.

Odgovore na vprašanje, član katere osrednje mednarodne organizacije na področju glasb sveta je leta 1995 postal Zavod Druga godba, pošljite na mmc-kultura@rtvslo.si najpozneje do ponedeljka, 23. maja, do 15. ure. Ne pozabite pripisati svojih kontaktnih podatkov in na kateri dan bi se želeli udeležiti koncertov.

Sreča se je nasmehnila Oliverju Piliču in Doroteji Šalamun. Čestitamo!

Znameniti francoski ustvarjalec Ludovic Navarre, znan kot St Germain, bo odprl glavni program festivala. Katja Šulc pa bo pozneje na isti dan predstavila svoj najnovejši projekt Kamlisajlan, pri katerem gre za sodobno romsko poezijo, uglasbeno v mehiškem glasbenem miljeju.

Petek bo zelo pester, saj boste lahko obiskali več koncertov na več lokacijah, in sicer bodo v Kinu Šiška nastopili Saul Williams, Nneka in Pat Thomas & Kwashibu Area Band, v Gala hali uKanDanZ, v Menzi pri koritu Orkesta Mendoza, v Channel Zeru The Comet is Coming in v Klubu Gromka Afroville.

Rdeča nit letošnje izvedbe festivala bodo glasbeniki, ki delujejo zunaj meja domovine. Žal pa so organizatorji pred časom najavili, da bo najverjetneje letošnja izvedba zadnja v takšni obliki, saj je festival deležen manjše finančne podpore kot nekoč.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.