Foto:
Foto:

Na drugo mesto se je uvrstila skupina Arena (Nova Gorica) s pesmijo Super par, tretje mesto pa si je pripela Maja Požar (Kapele) s skladbo Pusti me, naj grem. Tako so odločili strokovna žirija in poslušalci 12 radijskih postaj (Radia Slovenija, Koper, Capris, Vala 202, Sora, Robin, Odmev, Celje, City, Trbovlje, Ormož in Radia 94), ki so izbirali med petnajstimi nastopajočimi. Nagrado za najboljše besedilo, ki so jo podelile Primorske novice, pa je prejela Damjana Kenda Hussu za besedilo pesmi Kaj imaš za bregom v izvedbi Štefice Stipančevič.

Glavna nagrada snemanje
Zmagovalka že devetega festivala Nova scena, ki je včeraj pod vodstvom Lorelle Flego potekal na koprskem Titovem trgu, si je prislužila snemanje v studiu Radia Slovenija. Studijsko snemanje pa sta si prislužila tudi zmagovalca otroškega in najstniškega Fensa, ki je potekal v nedeljo. Zmaga med otroškimi izvajalci je pripadla Timiju Brinšku s skladbo Moja teta Urška, zmaga najstniškega dela tekmovanja pa je šla v roke Eve Černe, ki je zapela pesem Sama.

Posnetki na TV in radiu
Posnetek finalnega dela festivala, ki sta ga popestrila lanskoletna zmagovalka Vika Zore in skupina Kalamari, si lahko ogledate na TV Koper 29. julija ob 22.30 in na 2. programu TV Slovenija 30. julija ob 22.00. Radijski poslušalci pa bodo novim glasbenikom lahko prisluhnili 7. avgusta ob 20.00 na Radiu Slovenija in Radiu Koper.