V svoji glasbeni karieri se je Kosovinc ukvarjal tudi z drugimi glasbenimi žanri, kot so flamenco in džez. Na koncertih mu največ pomeni komunikacija z občinstvom. Foto: Osebni arhiv
V svoji glasbeni karieri se je Kosovinc ukvarjal tudi z drugimi glasbenimi žanri, kot so flamenco in džez. Na koncertih mu največ pomeni komunikacija z občinstvom. Foto: Osebni arhiv

Pri desetih letih je, po lastnih besedah, Timotej Kosovinc zložil prvo lastno skladbo, prvi koncert pa je izvedel pri dvanajstih letih. Danes kot štipendist Ministrstva za kulturo študira kitaro in kompozicijo na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kitaro v razredu profesorja Alvara Pierrija in kompozicijo pri profesorju Johannesu Kretzu. Dodatno se je izobraževal tudi pri drugih velikih mojstrih kitare in kompozicije, kot so David Newman, Beat Furrer, Lalo Schifrin, Pepe Romero, Pavel Steidl, Paul O'Dette, Costas Cotsiolis, Carlo Domeniconi, Philippe Villa, Graham Devine, Konrad Ragossnig in drugi.

Na koncertu Orkestra Slovenske filharmonije, ki bo danes, 5. 2., ob 19.30 pod taktirsko paličico Marka Hribernika v dvorani Marijana Kozine, bo Kosovinc eden od nastopajočih solistov. Prisluhnili bomo lahko skladbam Giovannija Bottesinija, Joaquína Rodriga, Eliasa Parish-Alvarsa in Sergeja Prokofjeva.

Med note je ujel Panterjev slog
Za naslednji koncert, 10. 2., ob 19.00 ne bo treba daleč stran: na na recitalu v Rdeči dvorani na Magistratu bo Kosovinc predstavil svoji aktualni repertoar. Na sporedu bodo Partita za violino v d-molu (BWV 1004) Johanna Sebastiana Bacha, tri skladbe španskega skladatelja Isaaca Albeniza in njegova lastna skladba Panterjev stil.

Kosovinc je nagrajenec številnih tekmovanj. Med drugim je osvojil prvo mesto na evropskem kitarskem tekmovanju Citta di Gorizia Premio Enrico Mercatali, na mednarodnem tekmovanju Guitar Art Summer Fest v Črni gori in republiškem tekmovanju Slovenije Temsig. Leta 2010 je za svoje dosežke prejel Škerjančevo nagrado.