Glavna zvezda na Schwarzlseeju bo letos britanski glasbenik Norman Cook, bolj znan kot Fatboy Slim. Foto: EPA
Glavna zvezda na Schwarzlseeju bo letos britanski glasbenik Norman Cook, bolj znan kot Fatboy Slim. Foto: EPA

Skok čez avstrijsko mejo in v jezero tik ob Gradcu ob prihajajočem koncu tedna poleg kopaliških užitkov obljublja popularni glasbeni program, kakršnega si lahko privošči redkokateri festival.

Ob graškem Schwarzlseeju ta konec tedna poteka festival Urban Art Forms. Letos bo upihnil deseto svečko in slavnosten kot njegova številka je tudi letošnji program. Glavna zvezda med nastopajočimi je Fatboy Slim, sicer pa se program nagiba k predstavitvi evropsko najpopularnejših.

Od četrtka do sobote, od elektra do drum'n'bassa, od šotorov do plaže bo letos najbolj odmevno med nastopi Steve Aokija, najpopularnejšega dnb didžeja Netskyja, nepogrešljive angleške dvojice Chase and Status, The Kinfe Party, Nerota, Fede Legranda, Noisie, Oliverja Koletzkega, Lexije, Marca Bailyja, Domiinika Eulberga in še koga. Letos pa bo festival postregel tudi z vzhajajočimi avstrijskimi zvezdami, in sicer zabavnim mladeničem Left Boyem in ljubljencema angleških plesišč Camo and Krooked, ki se s svojim zadnjim albumom Zeitgeist že mesece valjata pod rokami angleških didžejev. Manjkajo morda le še A.G.Trio, pa bi bila avstrijska vzhajajoča glasbena elita popolna.

Festival bo odprl nastop Maesters of Dirt, oči pa bo mogoče napasti tudi na bogatem DJ-programu.

Od poplesavanja utrujene noge je mogoče ohladiti v jezeru, ob katerem festival poteka, za tiste, ki pa jim energije ne bo zmanjkalo, pa Schwarzelsee ponuja vsaj še adrenalinske avanture wake-boardinga. V slabih dveh urah vožnje iz prestolnice lahko ta konec tedna prestrežete festival, ki ponuja kakovosten glasbeni program. Vprašanje je, kaj sploh še ostane festivalom na morju?

Haidy Kancler