Albuma, ki ju bo mogoče kupiti tako na vinilnih ploščah kot na zgoščenkah, na voljo pa bosta tudi v digitalni obliki, bosta opremljena z izvirno naslovnico, piše revija Rolling Stones.

Glasbo je z analognih izvirnikov prenesel in ponovno obdelal Bernie Grundman, zvočni mojster, ki je med drugim sodeloval pri nastajanju Princeove pesmi Purple Rain in Thrillerju Michaela Jacksona. Kot osnovo za obdelovanje zvoka je uporabil analogne "masterje", da bi dobil kar najboljši zvok.

Albuma, ki sta izšla po Hendrixovi smrti, sta v izvirniku sestavila Eddie Kramer in bobnar skupine Jimi Hendrix Experience Mitch Mitchell.

Album The Cry of Love je izšel septembra 1970, manj kot pol leta po Hendrixovi smrti. Večino pesmi na albumu je legendarni kitarist posnel med decembrom 1969 in poletjem naslednjega leta v svojem studiu Electric Lady v New Yorku.

Pesmi je želel izdati na dvojnem albumu z naslovom First Rays of the New Rising Sun. Album so pozneje, leta 1997, priključili izdaji posnetkov z Mitchllom, basistom Millyjem Coxom, bobnarjem Buddyjem Milesom, basistom in kitaristom iz Jimi Hendrix Experiencea Noelom Reddingom ter glasbenikom Stevom Winwoodom.

Rainbow Bridge je s preostalimi posnetki z zadnjih Hendrixovih snemanj izšel oktobra 1971. Nova izdaja tega albuma bo tako vsebovala zvočno obnovljeno studijsko različico Hendrixovega kitarskega sola Star Spangled Banner in edino v živo posneto različico pesmi Hear My Train a Comin'. Album, ki bo v novi izdaji prvič uradno na voljo tudi na CD-ju, vsebuje tudi nastop Reddinga in Milesa ter spremljevalne vokale skupine Ronettes za pesem Earth Blues.