Aperion so videospot za pesem Ü posneli v dvorcu Novo Celje. Foto: www.aperion.org
Aperion so videospot za pesem Ü posneli v dvorcu Novo Celje. Foto: www.aperion.org
Violončelo, viola, flavta, kitara, bobni in bas kitara se odlično razumejo v Aperionu. Foto: www.aperion.org

Premierno predvajanje videospota in promocijski koncert bo danes ob 21.00 v za to priložnost posebej prirejenem Rollbaru - karting center BTC. Večer v Rollbaru bo odprl Jitendra s polurnim solokoncertom na didgiredooju. Nato bo na vrsti prikaz dogodkov iz zakulisja snemanja, sledila bo premiera videospota, večer pa se bo končal s koncertom skupine.

Združili so rock in klasiko
Aperion ima sedem članov, ki glasbo izvabljajo iz šestih glasbil - prva vokalistka Aperiona je Zala Hodnik, preostala šesterica pa so Tina Anderlič na flavti, Samo Dervišić na violončelu, Martin Bezjak na violi, Črt Birsa na kitari, Dani Telebar na bas kitari, Nejc Kolar na bobnih in gostujoči član Jitendra na didgiredooju. Osnovni postavi boben-bas-kitara so torej dodali še klasične inštrumente (viola, flavta in violončelo) in ženski vokal.

Čimprej upajo na album
Skupina Aperion je bila ustanovljena z namenom eksperimentiranja in iskanja novih smernic ter razsežnosti v glasbi. V njej so se zbrali glasbeniki, ki so večinoma glasbeno izobraženi. Skupina je nastala v želji po ustvarjanju in izvajanju ne le klasične glasbe, saj glasbo s klasičnimi inštrumenti izvajajo na svojevrsten način. Če bi morali "popredalčkati" Aperion, bi morda njihovo glasbo najlažje opisali kot rock z ornamenti iz različnih glasbenih zvrsti. Aperion z glasbo dokazuje raznolikost interpretacije in uporabe inštrumentov v različnih zvrsteh glasbe. Novembra 2006 je skupina v dvorcu Novo Celje posnela material za svoj prvi videospot za pesem Ü, ki napoveduje stil albuma, za katerega upajo, da bo izšel v bližnji prihodnosti.