Prince je umrl na svojem posestvu Paisley Park v ameriški zvezni državi Minnesota. Star je bil 57 let. Foto: Reuters
Prince je umrl na svojem posestvu Paisley Park v ameriški zvezni državi Minnesota. Star je bil 57 let. Foto: Reuters

Preiskovalci so ugotovili, da je Prince pred smrtjo uporabljal opioidne analgetike, ki se dobijo zgolj na recept. Zdravila za zdravljenje hudih bolečin so našli tako pri pregledu trupla kot v njegovi hiši v Minnesoti. Preiskovalcem je na pomoč zato priskočil tudi oddelek za droge.

Pevec se je sicer v bolnišnici znašel že teden dni pred smrtjo, kjer bi moral ostati na zdravljenju, a se na nasvete zdravnikov ni oziral in jo je, ker ni dobil zasebne sobe, zapustil že po treh urah. Takrat so mediji sklepali, da je Prince v bolnišnici zaradi prevelikega odmerka mamil, a kot kaže, so bili za Princeovo hospitalizacijo krivi analgetiki.

Rezultati obdukcije znani šele čez nekaj tednov
Policija je sporočila, da rezultati obdukcije ne bodo znani najmanj še nekaj tednov, zato se opioidov za zdaj še ne more kriviti za pevčevo smrt. Prav tako še ni znano, ali je Princeu zdravnik opioide sploh predpisal ali jih je pevec kupil na črnem trgu. Jasno je le, da na truplu niso našli znakov poškodb ali kakršnih koli znakov, da bi glasbena legenda storila samomor.

Medtem se pred Princeovim posestvom še vedno zbirajo žalujoči, ki upajo, da bo Paisley Park tako kot Graceland Elvisa Presleyja nekoč odprt za javnost. Na predlog se je že odzval župan Chanhassena Denny Laufenburger, ki pravi, da bi bili nadvse veseli, če bi posestvo postalo spomenik Princeu, a se zaveda, da je vse odvisno od pevčeve družine.