Boris Benko in Primož Hladnik sta znova navdušila občinstvo. Foto: Jože Suhadolnik
Boris Benko in Primož Hladnik sta znova navdušila občinstvo. Foto: Jože Suhadolnik
Silence v razprodani Gallusovi dvorani

"Gre za koncert za vokal, dva klavirja in orkester," je na kratko opisal koncert Primož Hladnik, ki skupaj z Borisom Benkom sestavlja Silence. Koncert, ki so ga sestavljale orkestrirane verzije skladb z albuma Musical Accompaniment for the End of the World (Glasbena spremljava za konec sveta), dvojec ga je z orkestrom izvedel že leta 2012, je v ponovitvi, tokrat v Gallusovi dvorani, naletel na odličen izziv. Glasbenikom se je na odru pridružil še pianist Igor Vićentić.

Koncertni dogodek za vse, ki so veseli, da so odnesli celo glavo, kakor tudi za tiste, ki se ob trenutnih razmerah ne morejo znebiti občutka, da je bilo preživetje precej nepremišljena poteza, sta hudomušno zapisala glasbenika pred koncertom.

"Skozi ves proces pisanja glasbe za orkester je še vedno ostala ta želja po minimalizmu. Kljub 60 oziroma 70 ljudem na odru je še vedno precej minimalistično vse skupaj," je dejal Primož Hladnik. Ob tem je dodal, da je bila njegova osebna želja, da orkester ni kulisa, temveč da je izkoriščen. "Ne igrajo vsi člani na polno, a v bistvu orkester ni kulisa, temveč ima zelo pomembno vlogo."

Foto: Jože Suhadolnik

Silence v razprodani Gallusovi dvorani