Prihajajoči konec tedna bo Piran še posebej dobra izletniška izbira. Foto: BoBo
Prihajajoči konec tedna bo Piran še posebej dobra izletniška izbira. Foto: BoBo
Tartinijev trg, čudovita kulisa za nastope etnoglasbenikov. Foto: BoBo

Festivalsko dogajanje z nastopi etnoglasbenikov od blizu in daleč se bo sklenilo v nedeljo, spremljali pa ga bosta še Istrska fjera in Tartinijeva poletna tržnica.

Občina Piran se je festivalu, ki poteka že 22. in združuje kulturne mreže 33 mest v 13 državah od Izraela do Brazilije, pridružila lani. Drevi bo na osrednjem Tartinijevem trgu nastopila izraelska pevka Mor Karbasi, ki poje v ladinščini, španščini in hebrejščini.

V prihodnjih dneh bodo nastopili še pihalni orkester iz italijanskega Genazzana, izvirna produkcija 7SOIS.MED.ARAB in skupina Vruja, ki goji tradicijo istrske ljudske glasbe, je mogoče prebrati na spletni strani občine.

V občini Piran, ki je festival pripravila v sodelovanju z Društvom meščanov mesta Piran, ob tem poudarjajo tudi cilje festivala, ki so medkulturni dialog, mobilnost umetnikov in ustvarjanje novih, izvirnih oblik umetnosti.

V okviru festivala so tudi slovenski ustvarjalci dobili priložnost za predstavitev v tujini. Tako je razstava akademske slikarke Fulvie Zudić maja gostovala v italijanski Pontederi, nato pa še v portugalskem Ponte de Soru.

Poleg glasbe je festival priložnost za spremljevalne prireditve, kot sta Istrska fjera in Tartinijeva poletna tržnica. Tako bo na prireditvenem prostoru ob zvokih etnoglasbe mogoče uživati tudi v pristnih okusih domačih pridelovalcev hrane in pijače.