Lanski božični koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Foto: RTV SLO
Lanski božični koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Foto: RTV SLO

Orkester bo vodil dirigent in pianist Simon Krečič, umetniški vodja Opere SNG Maribor in redni gost Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Orkestru se bodo pridružili Akademski pevski zbor Tone Tomšič z zborovodkinjo Jerico Gregorc Bukovec ter Pritrkovalci iz Šentvida pri Stični.
Kot improvizatorja bosta na koncertu sodelovala še Milko Lazar in Aldo Kumar. Orkester bo izvedel prav njegovo novo delo, ki ga je Kumar napisal po naročilu ob 60. obletnici Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, oratorij Tehtanje duš. Kumarjeva dela prepoznamo po pogostem iskanju navdiha pri folklornem izročilu Istre.


Božični koncerti EBU cel dan na programu Ars
Neposrednemu prenosu božičnega koncerta bodo lahko prisluhnili tudi radijski poslušalci po Evropi, saj je vključen v program Evroradijskega božičnega dne. Na 3. programu Radia Slovenija - programa Ars lahko cel dan spremljate prenose božičnih koncertov, ki jih je v poslušanje ponudila Evropska zveza radijskih postaj EBU. Poleg večernega prenosa koncerta iz Cankarjevega doma se bodo čez dan zvrstili še božični koncerti iz Poljske, Danske, Nemčije, Estonije, Češke, Finske in Bolgarije.