Las Cuerdas so bili ena prvih latino-pop-rokovskih skupin v Sloveniji; njihovi začetki segajo v leto 2007. Foto: Mojca Sušnik
Las Cuerdas so bili ena prvih latino-pop-rokovskih skupin v Sloveniji; njihovi začetki segajo v leto 2007. Foto: Mojca Sušnik

Naslednja točka na programu koncertnih večerov bo koncert skupine Papir, na sporedu že 11. januarja.

Zasedbo Las Cuerdas sestavljajo Lazaro Amed Hierrezuelo (vokal), Pablo Vitali (kitara), Anže Vrabec (klaviature), Jani Šepetavec (saksofon), Pavel Čebašek (bobni), Leon Slabe (trobenta) in Uroš Zupan (bas). Zasedba deluje že več let in je nastopila že na številnih festivalih. Odlikuje jo močna pihalna sekcija, sicer pa je znana tudi po številnih sodelovanjih z drugimi glasbeniki in skupinami.

Zasedbo Papir sestavljajo Ana Bezjak (vokal), Sebastijan Duh (klaviature), Igor Bezget (kitara), Bruno Domiter (bobni) in Tadej Kampl (bas). Kot piše na spletni strani zavoda Ljubljanski grad, je ansambel "mavrica ljudi, ki so se zbrali, da bi preprosto naredili lepe pesmi – pesmi, ki bodo temu svetu nekaj pomenile in ga bodo še dolgo razveseljevale s svojimi melodijami in zgodbami".

Idejni oče skupine je dramatik in pesnik Rok Vilčnik, ki je svojo poezijo vtkal v lucidno izrisane glasbene pokrajine skladatelja Gregorja Stermeckega. Njegovim popstvaritvam, ki se vehementno sprehajajo med vplivi džeza, soula in bluza in včasih prinašajo zametke čistega šansona, pa je primerno aranžersko obleko skrojil džezpianist Sebastijan Duh.

V januarju bodo nastopili še Ratko Divjak kvartet in orkester Bend It!.

Poleti selitev v Celico, jeseni nazaj na grad
Skalno dvorano na Ljubljanskem gradu bodo zvoki džeza, soula, funka, roka in bluza, hiphopa ter latina polnili do konca aprila. V poletnem času bodo koncerti na vrtu hostla Celica, med oktobrom in decembrom pa znova na gradu, so še sporočili iz zavoda Ljubljanski grad.