Carreras je še aprila v osebnem sporočilu napovedal, da mu
Carreras je še aprila v osebnem sporočilu napovedal, da mu "bo v čast spet nastopiti pred slovenskim občinstvom". Foto: RTV Slovenija/Stane Sršen
José Carreras, Celine Byrne
Tenorist je ljubljanske Stožice napolnil leta 2010. Foto: Sandi Fišer

Sloviti španski tenorist José Carreras tudi v četrtek ne bo nastopil na Glasbenem poletu poletja na Gospodarskem razstavišču. Njegov nastop naj bi 23. maja v poletnem avditoriju odprl festival, a so ga prireditelji zaradi nizkih temperatur tedaj prestavili na 18. julij. Kljub velikim pričakovanjem pa je bil tudi ta koncertni datum odpovedan.

"Crossover" album, posnet z orkestrom RTV Slovenija
Carreras je Slovenijo v preteklih letih že večkrat obiskal. V Ljubljani je bil tudi februarja letos, ko je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija posnel novo ploščo. Album, ki bo izšel jeseni, je tenorist posvetil 25. obletnici ustanovitve svoje fundacije za boj proti levkemiji. Na njem bodo izbrane predelave italijanskih in latinskoameriških popularnih pesmi; priredbe so prispevali mojstri aranžerji svetovnega slovesa John Cameron, Paul Bateman in Christian Kolonovits, ki orkestru tudi dirigira.

Prav s simfoniki RTV Slovenija naj bi Carreras nastopil na Gospodarskem razstavišču. Kot je povedal predstavnik festivala za stike z mediji Denis Papić, uradne razlage, zakaj je bil koncert nazadnje odpovedan, prireditelji niso podali.

Svojo vstopnico že lahko vrnete
Na spletni strani Gospodarskega razstavišča je zgolj objavljeno obvestilo, da je koncert odpovedan, vsi, ki so kupili vstopnice, pa lahko te vrnejo na prodajnem mestu, kjer so jih kupili in kjer jim bodo vrnili denar.