Zasedbo vodi Miro Saje. Foto: Pihalni orkester Krka
Zasedbo vodi Miro Saje. Foto: Pihalni orkester Krka

Orkester 60 glasbenikov vodi Miro Saje, pod njegovo dirigentsko palico pa je izvedel dela Percyja Graingerja, Kennetha Hesketha, Jamesa Barnesa, Alfreda Reeda, Billa Whelana in Franca Cesarinija. Medaljo so glasbeniki osvojili v kategoriji, ki ne zahteva skladbe s solistom. Ob tej kategoriji so bile na sporedu tekmovanja, ki šteje za svetovno prvenstvo pihalnih orkestrov, še umetniška in koračniška kategorija, šov program in druge.

Najlepša barva trobil in tolkal
Največji uspeh orkestra Krka je predsednik žirije Rob Goorhuis pospremil z besedami, da so "orkester z veliko možnostmi, orkester, ki najlepšo barvo ustvarja v pihalih kot tudi v trobilih in tolkalih. Užival sem v vašem nastopu in upam, da bo še kdaj priložnost, da vas ponovno slišim."

Ob Krki še železarji
Tekmovanje je potekalo v mestu Kerkrade, v kategoriji, v kateri so uspeh dosegli Slovenci, pa se je pomerilo približno 25 orkestrov z vsega sveta. Na tekmovanju je ob Krki iz Slovenije sodeloval še pihalni orkester železarjev z Raven na Koroškem. Na tekmovalnem srečanju se zberejo vsaka štiri leta.