Biliana Ivanović - Biba po lanskem diplomskem koncertu letos prireja veliki magistrski koncert. Foto: Samo Vodopivec
Biliana Ivanović - Biba po lanskem diplomskem koncertu letos prireja veliki magistrski koncert. Foto: Samo Vodopivec
Biliana Ivanović - Biba
Biliana Ivanović - Biba je vsestransko nadarjena glasbenica. Foto: Samo Vodopivec
Biliana Ivanović - Biba
Poigrava se z različnimi glasbenimi zvrstmi, njena akademska izobrazba pa je v celoti posvečena opernemu petju. Foto: Samo Vodopivec
Biliana Ivanović - Biba
Magistrski nastop bo javnega značaja, udeleži se ga lahko vsak. Cena vstopnice je simbolična dva evra. Foto: MMC RTV SLO
Anime
Biba skupaj z dvema sopranistkama nastopa v skupini Anime. Foto: Osebni arhiv Biliane Ivanović - Bibe
Anime
Sopranistke skupine Anime. Foto: Osebni arhiv Biliane Ivanović - Bibe

Bibo bo na koncertu spremljal tamburaški orkester hrvaške radiotelevizije z gosti. Dogodek je dobrodelne narave in je hkrati konec študijske zgodbe Biliane Ivanovič - Bibe, ki je bila okronana s številnimi prijateljstvi.

V prvem delu bo sopranistka Biba nastopila ob spremljavi pianista Maria Čoporja in z različnimi gosti, med katerimi bodo Dror Orgad, Marko Zavišić, Eduard Kobeščak in Luka Barešić. V drugem delu koncerta pa bo ob spremljavi tamburaškega orkestra hrvaške radiotelevizije zapela nekaj znanih arij iz različnih operet. Celoten znesek od prodaje vstopnic (te
stanejo simbolična 2 evra) gre Karitasu in Rdečemu križu za nakup živil ogroženim družinam. S to majhno gesto bi mlada sopranistka želela sporočiti, da je hvaležna za znanje, izkušnje in vse dobrine, ki jih je med študijem prejela od staršev, prijateljev, profesorjev in kolegov iz stroke, in da je čas, da tudi sama nekaj "nameni" tistim, ki to potrebujejo. Biba namreč verjame, da v življenju ni prav le prejemati, temveč je treba tudi kdaj kaj podariti.

MMC podarja 3 x 2 vstopnici
Če želite tudi vi brezplačno na koncert, nam pišite najpozneje do srede, 25. septembra, do 10. ure na infokanal@rtvslo.si. Zraven pripišite ime in priimek. Po elektronskem naslovu vam bomo sporočili, ali ste dobitnik dveh vstopnic. Prejeli jih boste pred vhodom v Viteško dvorano Brežice.

Kdo sploh je Biliana Ivanović - Biba?
Biba, kot jo kličejo vsi prijatelji, je slovenskemu občinstvu najbolj znana kot sodelavka in pevka televizijske oddaje Hri-bar, v kateri je redno sodelovala kar pet sezon. Leta 2012 je kot sopranistka diplomirala na Akademiji za glasbo v Zagrebu, leto pozneje, torej letos, pa bo svoj študij okronala še z magisterijem. Solopetje je študirala v razredu profesorice Mire Zidarić Orešković. Redno se izobražuje tudi na seminarjih svetovno priznanih profesorjev (Lazarska, Schollmann, Zeller, Moore, Beck ...).

Leta 2009 je debitirala v Čarobni piščali v vlogi Papagene in dečka. Pohvali se lahko s številnimi odrskimi izkušnjami, saj neprestano nastopa po vsej Evropi za ugledne naročnike in ustanove. Leta 2010 je s pesmijo Eden den (D. Domitrović/B. Ivanović/A. Gelo) debitirala na glasbenem festivalu v Ohridu v Makedoniji.

Decembra 2010 je sama napisala in izvedla predstavo Zimska pravljica, kjer je skozi zgodbo o deklici Lučki ljudem želela približati vrednote nesebičnosti in ljubezni ter otrokom približati klasično glasbo. Zimska pravljica je bila izvedena v petih slovenskih mestih, eno izmed predstav smo obiskali tudi mi.
Biba se sicer ukvarja s pisanjem besedil in iger ter uspešno nastopa z glasbo od baroka do sodobnih popevk. Za svoj prepričljiv scenski nastop in simpatičnost zasluge pripisuje dolgoletnim televizijskim izkušnjam (Naj naj lestvica spotov, Piramida, Hri-bar).



Decembra 2011 je nastopila kot solistka v Bachovem Magnificatu z orkestrom in zborom HNK Split v opereti Fledermaus (Netopir) skladatelja Johanna Straussa mlajšega. Prav tako nastopa v predstavi Kitarist pisatelja Jona Fosseja. Redno sodeluje z različnimi orkestri in zbori, še posebej pri srcu pa ji je tamburaški orkester hrvaške radiotelevizije, s katerim pripravlja svoj akademski sklepni nastop. Je tudi redna nastopajoča gostja "Glazbene direkcije Zagreb", kjer v projektu "Glazbeni prsten" poslušalcem vseh starosti na zabaven način, prepleten s številnimi anekdotami o skladateljih in prigodami iz osebnega življenja, predstavi resno glasbo.

Pripravlja tudi številne svoje projekte, med drugim muzikal Lord Byron, kjer sodelujejo zveneča imena, kot so največkrat izvedeni sodobni hrvaški dramatik in pisec Miro Gavran, skladatelj in pianist Darko Domitrović, muzikal sam pa orkestrira Ante Gelo, ki je producent skoraj vsega, kar se na hrvaški glasbeni sceni trenutno dogaja (Oliver Dragojević, Gibonni, Nina Badrić ...).

Biliana sodeluje tudi v tercetu Anime, na kar je še posebej ponosna. V njem tri mlade operne pevke, zasebno prijateljice, prepevajo znamenite melodije širnega sveta v preoblekah. Tri mlade in simpatične sopranistke skozi svoje koncerte duhovito prikazujejo, kakšne operne pevke pravzaprav v resnici so - tekmovalne in zlobne.