Par, ki presenetljivo 'deluje'. Foto: EPA
Par, ki presenetljivo 'deluje'. Foto: EPA
Ujemite Smarta
Anne Hathaway vedno pazi na Steva Carella. Foto: http://getsmartmovie.warnerbros.com

Film temelji na uspešni TV-seriji iz druge polovice šestdesetih let. Predstavlja agenta skrivnostne agencije Control Maxa Smarta, ki ga izvrstno upodobi Don Adams. Na filmskem platnu je njegova vloga zaupana Stevu Carellu, ki uspešno stopi v Adamsove čevlje. Smart je odličen analitik, ki s svojim delom omogoča, da ageni na terenu dosegajo zastavljene cilje. A njegove večne sanje so, da bi tudi sam na terenu občutil "akcijo".

Po igri naključij ga njegov vodja (Alan Arkin, ki je s Carellom nazadnje igral v Naši mali mis) pošlje na teren, njegova partnerka pa je mična Agentka 99 (Anne Hathaway). Čeprav bi za omenjena igralca na prvo žogo težko sklepali o medsebojni kemiji, pa nas presenetita. Zbližata se v misiji v Rusiji, kjer morata onesposobiti tajno združbo Kaos, ki ji poveljuje Siegfried (Terence Stamp).

Ujemite Smarta
Get Smart (ZDA, 2008)

Režija:
Peter Segal
Scenarij: Tom J. Astle, Matt Ember
Igrajo: Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne Johnson, Alan Arkin, Terence Stamp, James Caan, Bill Murray ...

Žanr: Komedija, akcija
Dolžina: 1 ura 50 minut
Premiera: 19. 6. 2008
Povezavi: Uradna stran, IMDB

Akcija in humor z roko v roki
Sama zgodba je povsem preprosta, da ne rečem trivialna in v ničemer ne odstopa od izdelkov istega žanra. Njena prednost je v sami izvedbi. Akcijski prizori so posneti skorajda v enaki kakovosti kot najbolj resni vohunski izdelki na čelu z Bondovo serijo. Svoje pa doda predvsem humor, ki akcijske dele dopolnjuje in z njimi ne "tekmuje". Tu ima veliko zaslug seveda prav Carell.

V stranskih vlogah lahko občudujete nekatere velikane, kot sta James Caan in Bill Murray. Slednjega boste zasledili le za nekaj trenutkov ... v drevesu.

Ocena: -4, piše: Slavko Jerič