Natečaj je odprt do 15. julija. Foto: BoBo
Natečaj je odprt do 15. julija. Foto: BoBo

Dolžina še neobjavljenega dela ne sme presegati 6.300 znakov s presledki. Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo podelila tri nagrade: 700, 500 in 300 evrov. Natečaj je odprt do 15. julija.

Zainteresirani avtorji naj zgodbe v štirih nepodpisanih izvodih, označenih s šifro in s pripisom Natečaj za najboljšo kratko zgodbo, pošljejo na naslov Uredništvo za kulturo, 3. program - program Ars, Radio Slovenija, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana.

Komisija bo svojo odločitev objavila 29. septembra v oddaji Kulturna panorama na 3. programu - programu Ars, v oddajah Svet kulture v začetku oktobra, objavljena pa bo tudi na teletekstu in na MMC-ju.

Obenem si komisija pridržuje pravico, da katere od nagrad ne podeli, če presodi, da nobena izmed prispelih kratkih zgodb ne dosega pričakovanih meril kakovosti. Nekaj dodatnih besedil bo predlagala naročniku v odkup.

Nagrajene in odkupljene kratke zgodbe bodo predvajali v zadnjem trimesečju tega leta v oddaji Literarni nokturno na 1. programu Radia Slovenija.