Knjige
(1)

Poudarki

  • Festival Sanje v Medani
  • Med 27. in 29. avgustom
Sanje v Medani
Festival Sanje je poletni festival domišljije in ustvarjalnosti, ki ga pletejo prvovrstni glasbeni dogodki, literarna sukanja, pravljične meditacije in še drugačne predstave na odru. Foto: Festival Sanje

Dodaj v

Festival Sanje v Medani: prediranje stvarnosti z domišljijo

Začetek 6. festivala
27. avgust 2015 ob 13:30,
zadnji poseg: 27. avgust 2015 ob 13:35
Medana/Dobrovo - MMC RTV SLO, STA

Letošnji festival Sanje v Medani bo na gradu Dobrovo odprl večer s pesniki Ivom Svetino, Veroniko Dintinjana in Rokom Vilčnikom, današnje dogajanje pa bo sklenil koncert skupine Patetico.

Kot je povedala Tjaša Koprivec iz založbe Sanje, bo 6. festival "povabil glasove, ki s tankočutnostjo in modrostjo predirajo stvarnost". Drugi večer festivala bo tako na Gradnikovi domačiji združil pesniške glasove Marka Tomaša, Miklavža Komelja, Simone Kopinšek in Janeza Ramoveša, za glasbeni del programa pa bodo poskrbeli Drajnarjuva vampa ter Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape.

V soboto pa bo na gradu Dobrovo občinstvo s šansoni navduševala Svetlana Makarovič. Na odru se ji bodo pridružili gostje Janja Majzelj, Ivan Peternelj, Višnja Fičor, Ljerka Belak, Aphra Tesla in Ivan Rupnik ter glasbeniki Joži Šalej, Nino de Gleria, Jelena Ždrale in Blaž Celarc.

Podrobnejši program festivala si lahko pogledate tukaj.


Še Šmartno - pravljična vas in Forum Sanje

Festival Šmartno - pravljična vas bo potekal še do sobote. Med drugim bo ponudil ulično papirnato predstavo Totem Teatra Papelito, pripovedovalski večer za otroke s Koprivčevo, koncert Bojana Ddrobeža in predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana Ti loviš.

Dvodnevni Forum Sanje, ki bo v Vipolžah potekal v petek in soboto, pa bo k besedi povabil kritične mislece, ki bodo preudarjali misel Srečka Kosovela "življenju nasprotne oblike bodo propadle." Sodelovali bodo prej omenjeni Tomaš, Komelj in Svetina, nadalje pa še Tibor Hrs Pandur, Sandra Bašić Hrvatin, Jure Capuder, Uroš Prah in Irena Urbič.

Sanjavi potepi po Brdih
Letos prvič pripravljajo tudi Potep s Sanjami po Brdih in okolici - organizirani potepi bodo potekali vse dni festivala. Med drugim se bo mogoče podati na Korado s kolesi, se udeležiti kulturnega potepanja med deli slikarjev Lojzeta Spacala in Zorana Mušiča ali slediti stopinjam glavnega junaka Hemingwayevega romana Zbogom, orožje.

P. G.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 28.08.2015 ob 18:51
Manjka festibus ali kombi za starejše in tiste brez prevoza.
Kazalo