Morrissey bo 10. oktobra nastopil v ljubljanski Hali Tivoli. Foto: EPA
Morrissey bo 10. oktobra nastopil v ljubljanski Hali Tivoli. Foto: EPA
Autobiography
Autobiography je izšla oktobra 2013 pri založbi Penguin Books, kjer bo septembra izšel tudi roman List of the Lost. Foto: Amazon

Ne gre torej za uradno najavo, vendar kot navaja The Guardian, je ta spletna stran še najbliže vlogi Morrisseyevega uradnega govornika.

Tudi druga izdaja pod streho Penguin Books
Najava pravi: "Morrisseyev prvi roman List of the Lost bo izdala založba Penguin Books (VB) konec septembra. Knjiga bo izšla v dveh različicah - tako s trdimi kot tudi z mehkimi platnicami - med novimi izdajami fikcije in prihaja skoraj dve leti po Morrisseyevi zelo uspešni izdaji Autobiography iz oktobra 2013.

Pri Penguin Books bodo še v tem tednu potrdili točen datum začetka prodaje. List of the Lost bo na voljo v Veliki Britaniji, na Irskem, v Avstraliji, Indiji, na Novi Zelandiji in v Južni Afriki."

Prodajni uspeh knjižnega prvenca
Morrisseyev prvi izlet v svet knjig, naslovljen torej preprosto Autobiography je bil prodajna uspešnica, ki je tako kot napovedana knjiga izšla pri Penguin Books, uvrstila pa se je na vrhnja mesta prodajnih lestvic in postavila novi rekord z največ prodanimi izvodi v prvem tednu med glasbenimi avtobiografijami.

Za zdaj še niso razkrite nobene podrobnosti glede vsebine "Mozzerjevega" romanesknega podviga.

Morrissey, nekdaj član kultne zasedbe The Smiths, že dolgo pa tudi samostojni izvajalec, bo 10. oktobra nastopil v ljubljanski Hali Tivoli.