J. K. Rowling bo dostop do novih zgodb
J. K. Rowling bo dostop do novih zgodb "zaklenila" z ugankami. Foto: EPA
Harry Potter
Ni veliko knjig, ki bi se jih čakalo s takšno nestrpnostjo. Takole so najmlajši bralci leta 2007 čakali na zadnji del serije - Harry Potter in Svetinje smrti. Foto: EPA
Harry Potter
Prvi roman o danes najbolj slavnem čarovniku je izšel leta 1997, večkrat nagrajeno serijo knjig pa so po vsem svetu do danes prodali v več kot 400 milijonih izvodov. Foto: EPA

Podobno kot je ob letošnji noči čarovnic na spletni strani Pottermore.com nenasitnim požiralcem Potterjevih zgodb ponudila zbirko šestih esejev, ki so jih lahko prebrali le, če so razvozlali uganko, bo tudi tokrat dostop do zapisov mogoč le z nekaj iznajdljivosti. Kot je napovedala na Facebooku, bo med 12. in 23. decembrom vsak dan ob 13h na voljo nova objava s celo vrsto poslastic, nekaj jih bo vezanih na poglavje Polkrvnega princa, spet druge bodo prinesli recepte za nov napoj, poroča Independent.
Strašna Kalvara Temyna
Tudi tokrat bodo zapisi skriti na spletni strani in jih bo mogoče najti samo ob razvozlanju uganke. Nazadnje se je J. K. Rowling razpisala o ozadju inkvizitorke z ministrstva za čaranje in profesorice na Bradavičarki Kalvari Temyna (v izvirniku Dolores Umbridge), za katero je priznala, da jo je zasnovala na resnični osebi, neimenovani učiteljici, ki je ni prenesla. Antipatija, ki jo je Rowlingova razvila do te osebe, je privedla do nastanka ene največjih zlikovk sage o Harryju Potterju, ki so jo bralci prvič spoznali v romanu Harry Potter in Feniksov red (2003). V rožnata oblačila oblečena profesorica s srhljivim punčkastim glasom (v filmu jo igra Imelda Staunton) je očarala celo Stephena Kinga, ki jo je nekoč opisal kot morda "najboljšega fiktivnega zlikovca po Hannibalu Lecterju".
Odštevanje do Fantastičnih bitij
Z napovedanimi decembrskimi zapisih bodo najbolj zvesti bralci Potterjevih zgodb verjetno lažje premostili pričakovanje ekranizacije slavnega "učbenika", iz katerega se učijo na Bradavičarki, Fantastična bitja in kje jih najti (Fantastic Beasts and Where to Find Them). Knjigo, ki jo je pisateljica kot "spin-off" sage napisala že med pisanjem četrtega in petega romana o Potterju, bo na platna prišla v treh delih. Z zgodbo, umeščeno 70 let pred Harryjevim rojstvom, pa se Rowlingova prvič preizkuša tudi v vlogi scenaristke.