Ogorčenje ameriške javnosti njenega mnenja ni spremenilo. Foto: Reuters
Ogorčenje ameriške javnosti njenega mnenja ni spremenilo. Foto: Reuters
A Million Little Pieces
Tisoč majhnih koščkov - laži? Foto: Reuters

Frey naj bi namreč v svoje delo A Million Little Pieces, v katerem je opisal sovjo življenjsko pot od kriminalca do poštenega državljana, vpletel vrsto laži. Tako so med drugim dokazovali tudi, da avtor sploh nikoli ni bil obsojen na zaporno kazen.

Veliko hrupa za pet odstotkov dela
Oprah pravi, da je ogorčenost javnosti le "veliko hrupa za nič". Dodala je še, da se je je knjiga ne glede na to, ali je vse v njej popolna resnica ali ne, dotaknila, kar pomeni, da gre za kakovostno delo. Po njenih besedah odlomki, ki jih zdaj označujejo za neresnične, ne predstavljajo niti pet odstotkov celotnega dela. Na vprašanje, zakaj se je v razpravo vpletla pozno, pa Oprah odgovarja, da je najprej želela slišati, kaj bo dejal Frey.

Frey: Čustveni naboj je pristen
Ta jo je očitno prepričal, saj voditeljica knjige ne bo umaknil iz svojega knjižnega kluba, ki je delu v prvi vrsti zagotovilo veliko medijske pozornosti. Tudi zaradi knjižnega kluba je delo A Million Little Pieces v samem vrhu najbolj prodajanih knjig leta 2005 v ZDA, saj so prodali več kot 1,7 milijona izvodov. Frey se ni želel spustiti v razpravo o posameznih dogodkih, ki so jih postavili pod vprašaj, poudarja pa, da je kljub temu, da je morda nekaj elementov knjige nekoliko predrugačenih, čustveni naboj dela povsem pristen.