Na festivalu Alibi se bo predstavilo pet že uveljavljenih, ki bodo med drugim v nedeljo obiskovalcem prebirali zgodbe, omogočen pa bo tudi pogovor in druženje z avtorji. Na fotografiji Paul D. Brazill, znan kot
Na festivalu Alibi se bo predstavilo pet že uveljavljenih, ki bodo med drugim v nedeljo obiskovalcem prebirali zgodbe, omogočen pa bo tudi pogovor in druženje z avtorji. Na fotografiji Paul D. Brazill, znan kot "Bukowski noirja". Foto:

Med drugim bodo gostili britanska pisca Paula D. Brazilla in Richarda Godwina. Prvemu, ki sicer živi in dela na Poljskem in vodi založbo Blackwitch Press, pravijo Bukowski noirja, drugi pa je plodovit in nadarjen pisatelj kriminalk. Njegove romane prevajajo v mnoge jezike, eden izmed njih, Apostle Rising, bo kmalu izšel tudi v slovenskem prevodu.

Med gosti bo tudi newyorški pisec, urednik, književni prevajalec in fotograf Eddie Vega, ki vodi založbo VegaWire Media. Pod njeno streho pod imenom Noir Nation izhaja serija antologij mednarodnega krimi in noir leposlovja.

Več o festivalu Alibi na tej povezavi

Predstavnika Hrvaške in Slovenije
Na Alibiju bo gostoval tudi hrvaški pisec Neven Škrgatić, ki pa ustvarja v angleškem jeziku pod psevdonimom N. N. Jackson in se v glavnem ukvarja s kratkimi zgodbami.

Slovenski predstavnik na festivalu bo pisatelj in novinar Andrej Predin, čigar prvi roman Na zeleno vejo je bil leta 2008 nominiran za nagrado večernica, ob njem pa je doslej napisal še dva romana - Učiteljice in Prihodnost d. o. o. - ter nekaj otroških knjig.

Srečanje vseh petih gostov
Na prvi dan festivala je organizirano srečanje Brazilla, Godwina, Vege, Škrgatića in Predina na Gori pod lipo, v soboto pa bo potekala celodnevna delavnica, na kateri bodo ustvarjali zgodbe z naslovom, ki ga bodo določili na festivalu. V nedeljo bo potekal literarni večer za širšo javnost, na katerem bodo dobro književnost mešali z dobrim vinom, napovedujejo organizatorji.

Prebiranje slovenskih kriminalk
Prebiranje slovenskih kriminalk