Slavna pisateljica je velika navdušenka nad kriminalkami, ki jih zelo rada bere, zdaj pa tudi piše. Foto: EPA
Slavna pisateljica je velika navdušenka nad kriminalkami, ki jih zelo rada bere, zdaj pa tudi piše. Foto: EPA
Kukavica kliče - prvi roman o Cormoranu Striku. Foto: EPA

Pisateljica je junija izdala drugi roman o zasebnem detektivu Cormoranu Striku, ki nosi naslov The Silkworm (Sviloprejka), zdaj pa je že na polovici tretje knjige o prigodah nekdanjega preiskovalca vojaške policije, v kateri se bo osredotočila na življenje, s katerim se srečajo pripadniki vojske po odhodu iz nje. "Naslednja knjiga je precej drugačna," je dejala na festivalu o pisanju kriminalk v Harrogatu, poroča BBC.

Na vprašanje, ali namerava kot Robert Galbraith izdati sedem knjig, je odgovorila, da ne. "Ne bo jih sedem. Še več jih bo. V bistvu je število še precej odprto." Kot je poudarila, zelo uživa v pisanju kriminalk, zato v glavi še nima konca. "Ena izmed stvari, ki jih naravnost obožujem pri tem žanru, je, da - v nasprotju s Harryjem, kjer je imela zgodba začetek in konec - tukaj pišem o ločenih zgodbah. Torej, medtem ko detektiv živi, mu lahko ves čas nalagaš nove primere," je pojasnila svoje videnje daljšega življenja detektiva.

Psevdonim za razblinjanje lastnih dvomov
Za pisanje pod psevdonimom se je odločila, ker je želela sebi dokazati, da lahko izda knjigo,
zato ker je ta dobra, ne ker je slavna pisateljica. Da se za psevdonimom skriva avtorica uspešnic o Harryju Potterju, je postalo znano lani julija, tri mesece po tem, ko je na police prišla prva knjiga o Cormoranu Striku z naslovom The Cuckoo Calling (Kukavica kliče). Vojni veteran, ki ga mučijo tako telesne kot tudi psihološke rane, se je v njem podal po sledi morilca manekenke v petični londonski četrti Mayfair.

Priljubljena pisateljica trenutno piše tudi svoj prvi scenarij, in sicer za "spin-off" čarovniških filmov o Harryju z naslovom Fantastic Beasts and Where to Find Them.