Agencija bo avtorjem izplačala denarne prispevke iz naslova knjižičnega nadomestila. Foto: MMC RTV SLO
Agencija bo avtorjem izplačala denarne prispevke iz naslova knjižičnega nadomestila. Foto: MMC RTV SLO

V primeru pomanjkljivih podatkov o svojih delih se za popravke lahko obrnejo na najbližjo splošno knjižnico ali v primeru raziskovalcev na knjižnico, ki ureja njihovo bibliografijo. Vsa morebitna vprašanja o izboru gradiva za sezname in o številu izposoj za nadomestilo lahko naslovijo na Inštitut informacijskih znanosti (IZUM), so sporočili z Javne agencije za knjigo RS (JAK).

Agencija bo 28. februarja na podlagi Pravilnika o izvajanju knjižničnega nadomestila na svoji spletni strani in na spletni strani IZUM objavila dokončen seznam avtorjev, ki so upravičeni do knjižničnega nadomestila. Ta bo podlaga za izplačilo sredstev upravičencem.

Avtorji, ki so bili v letih 2004 in 2013 že upravičeni do knjižničnega nadomestila in so to pravico uveljavili, so že vključeni v bazo podatkov, zato bodo prejeli obvestilo o pripadajočem nadomestilu. Ob tem bodo pozvani, da preverijo svoje podatke in sporočijo morebitne spremembe.

Vse avtorje, ki bodo upravičeni do knjižničnega nadomestila in bodo prvič uveljavljali to pravico, JAK poziva tudi, da po objavi dokončnega seznama na spletni strani IZUM izpolnijo identifikacijski obrazec v elektronski obliki, ga nato natisnejo, potrdijo z lastnoročnim podpisom ter ga najpozneje do 30. septembra pošljejo na JAK.